Инкрустирани усмивки и материали от рециклирани морски отпадъци в новия ID. Buzz

0703
2022

Вечерта в сряда, 9 март, от 20:00 ч. изцяло електрическият Volkswagen ID. Buzz ще отпразнува официалната си премиера – в пътническа и товарна версия. А сега от производителя разпространиха нови тийзъри, представящи интериора на буса.

По данни на Volkswagen 5-местната модификация предлага обем за багажи от 1121 литра дори когато всички пътници са на борда. Собствениците на версията Buzz Cargo, оборудван с преграда зад първия ред седалки, ще могат да разчитат на товарен обем над 3,9 куб.м.

ID. Buzz ще може да бъде поръчан в седем едноцветни и четири двуцветни лакови покрития. Комбинацията от бяло и свежи цветове е застъпена и в интериора, който поема стилистични елементи от „прадядото“ T1 и ги пренася в днешната ера на електрическата мобилност.

Цветовете отвътре съответстват на екстериорните – а опционално купувачите могат да „пренесат“ нюансите отвън във вътрешността на автомобила (по вътрешните повърхности на седалките, арматурното табло и панелите на вратите). Амбиентното осветление (опционално в до 30 цвята) гарантира приятна атмосфера. Цяла серия от индивидуални ID.Buzz мотиви разкрасява интериора на различни места – като т.нар. Easter Eggs. Повечето от тях могат да бъдат открити едва при по-внимателно вглеждане, също както и екстри от сорта на отварачка за бутилки и стъргалка за лед.

Volkswagen залага при Buzz и ID. Buzz Cargo на пакет от иновативни технологии и процеси, които имат за цел да превърнат двата модела в една от най-екологичните моделни серии в света. Употребата на кожа и други материали от животински произход е напълно избегната, те са заменени от заместители със сходни свойства и усещане: например воланът е изработен от полиуретан, но изглежда също толкова висококачествен като кожен – и се усеща почти по същия начин на допир.

За тапицерията на седалките, както и за пода, са използвани рециклирани материали. Така например в автомобила ще откриете материя, чиито нишки са произведени от 10 процента пластмаса, събрана като морски отпадък, и около 90 процента PES (рециклирани PET бутилки). С подобни стъпки емисиите на въгледорен диоксид били намалени с 32 процента спрямо аналогични модели.

Разширението на ID-семейството с новия ID.Buzz било „важна стъпка към изцяло електрическата мобилност”. До 2030 г. CO2-емисиите, които се падат средно на автомобил Volkswagen в Европа, трябва да спаднат с 40 процента.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин