Има само три броя Bugatti Type 57S Cabriolet, а този се продава за $8 млн.

2411
2016

На 11 март 2017 г. RM Sotheby’s ще проведе своя годишен аукцион по време на Amelia Island Concours d’Elegance във Флорида. Това ще е поредното място за редки и зрелищни автомобили, които ще бъдат пуснати на търг. Но има една кола, която определено заслужава вниманието ни. Говорим за Bugatti Type 57S Cabriolet от далечната 1937 г.

Bugatti Type 57S Cabriolet

Този тук е един от трите произведени екземпляра и никога не е бил реставриран. Зад блясъка се крие оригинална каросерия, шаси, двигател и скоростна кутия. В своята близо 80-годишна история кабриолетът попада в няколко ръце за дълги периоди от време, като цялата документация е запазена.

Bugatti Type 57S Cabriolet

По предварителни оценки се очаква това Bugatti Type 57S Cabriolet да бъде продадено за около 8,5 млн. долара, с което да се превърне в едно от най-скъпите Bugatti-та, продавани някога на търг. През 2013 г. Bugatti Type 57SC Atalante бе продадено за 8,7 млн. долара в Пебъл Бийч, а миналата година за Bugatti 57SC Sports Tourer бяха платени 9,7 млн. долара по време на аукциона на Амелия Айлънд.

Bugatti Type 57S Cabriolet

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин