Илън Мъск обеща летяща Tesla Roadster

1806
2024

От години Tesla предвижда ново поколение на Roadster, но до появата на нов модел все още не се е стигнало. Сега обаче Илън Мъск направи куриозно изявление относно автомобила

Шефът на Tesla Илън Мъск е известен с куриозните си изявления – независимо, дали се касае за населяване на Марс или летящи автомобили от гледна точка на ексцентричния американски милиардер тези неща предстоят в непосредствена близост. Нерядко обещанията на Мъск се оказват въздух под налягане. Сега се оказва, че летящият автомобил ще се появи под формата на новия Tesla Roadster. Той бе представен от автомобилния производител още през 2017 г., а производството трябваше да започне през 2020 г. Оттогава производителя обявява, че моделът ще се появи следващата година, но засега това не се случва. В началото на 2024 г. Мъск заяви, че автомобилът е в процес на създаване и ще се появи на пазара през 2025 г. Все пак дизайнът трябва да бъде обновен – настоящият вече е на седем години. Освен това Мъск допълни, че Roadster се разработва в сътрудничество със SpaceX и ще притежава ракетно задвижване.

Musk продължава да държи на летящия Roadster

Както се е случвало и преди, не става ясно, дали Мъск се шегува или не. Шефът на Tesla уверява, че новият Roadster ще бъде в състояние да се отдели от земята за кратко време.

Естествено, феновете реагират с повече от въодушевление на твърдението на Мъск, че новият Roadster ще може да лети, някои обаче са изнервени. Това се дължи на факта, че Мъск многократно е обявявал появата на нов Roadster, но готовият продукт все още не е видял бял свят. Дали все пак някога ще се появи? Това го знае само Илън Мъск.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин