Иконата Mustang Mach 1 пристига при европейските клиенти


19
окт.
2020

На 16 октомври 2020 г. Ford обяви, че лимитираната серия от изумителния Mustang Mach 1 за първи път ще бъде достъпен и за клиентите в Европа.

Дебютирайки в Европа на фестивала на скоростта Goodwood SpeedWeek, който се провежда в Западен Съсекс, Великобритания, както и пред глобалната виртуална публика, Mach 1 представлява най-доброто постижение, което Mustang някога е предлагал на клиентите в Европа.

Ефективността е повишена до ниво, достойно за емблематичния оригинал, лимитирания Mach 1 moniker, със сериозно подобрена аеродинамика, специално aдаптирана 5-литров V8 двигател с мощност 460 к.с. и подобрено охлаждане за изключително представяне на писта.

Mach 1 е и първият сериен Mustang в Европа, предлаган с високоефективна TREMEC шестстепенна ръчна скоростна кутия, включоително с технология за междинна газ, осигуряваща безпроблемно превключване, както и с подобрена система за охлаждане на маслото, гарантираща безкомпромисно шофиране. Клиентите могат алтернативно да изберат 10-степенната автоматична скоростна кутия на Ford, включваща модернизиран охладител на маслото, управление с пера от волана и променен софтуер за оптимизирано представяне при пътни и пистови условия.

Уникалната настройка на окачването допълнително подобрява пътните характеристики и готовността за писта. Специално настроените амортисьори MagneRide 1 и поръчковите пружини, стабилизиращите щанги и специалните втулки осигуряват подобрен контрол и реакция при високи натоварвания в завои. Усъвършенстван електрически сервоусилвател (EPAS) позволява на Mach 1 да предлага най-прецизното управление от Mustang в Европа досега. Резултатът е най-бързият сериен Mustang, предлаган някога на клиентите в Европа.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин