/ Изцяло новият Ford Tourneo Connect: eдин за всичко

Изцяло новият Ford Tourneo Connect: eдин за всичко

Ако трябва да бъдем честни, чарът на този тип автомобили е разкошната широкоъгълна перспектива напред от втория ред. И когато виждате в огледалото малкия си наследник да гризе бисквитки и замечтано да се усмихва, атлетичното шофиране и страстта към изпреварване, стават незначителни като следите от размазан шоколад по тапицерията. Да не говорим за гардероба, натоварен в багажното отделение.

Ford Tourneo Connect е една точно такава фабрика за положителни емоции. И като стана дума за семейство, нека отбележим, че този автомобил има, да си го кажем директно, неслучайни и надарени родители: Ford в Кьолн и Volkswagen в Хановер. Тестваният от нас модел е с 1,5-литров, 4-цинидров двигател със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Кокпит със стрелкови инструменти и интерактивен екран. И едно симпатично бижу във версиите със Shift-by-Wire технология и 7-степенна автоматична скоростна кутия DSG, ще рече електрическо превключвне

Качването в автомобила става с лекота, просторът в купето е осезаем. Седалките са ергономични, облегалката е с възможност за 7 вида настройки. Не по-малко впечатляващ е обемът в багажника: цели 2600 литра! Товаренето е допълнително улеснено от механизма за сгъване на задните седалки: те удобно се фиксират в желана позиция или могат бързо да бъдат демонтирани и извадени.
В допълнение отопление на седалките и климатик, с възможност за управление с гласови команди. Същото важи за списъка с контакти и навигацията. Интерактивният дисплей е интуитивен и с ясно забележими графични елементи, с които командвате ситуацията на борда. И още една приятна изненада: изтеглящата се подпора за бедрата на първия ред, за хора с по-дълги крака! А вратите могат да се дозатворят сами – също като в скъпа луксoзна лимузина.

Обемът на багажника достига до 2600 л, повече от Mercedes T-клас. Седалките на втория ред удобно се повдигат за още повече място

Седемместното ни Tourneo тежи 1637 килограма. Когато добавим още 663 кг товар, вече седим в 2,3-тонен Ford със 114 к.с. По отношение на акустиката в купето, двигателят е ненатрапчив, кормилното управление приятно линейно, превключването на скоростите е адекватно и без негативни изненади. Последното важи и за цената. Тестваната конфигурация на Ford Tourneo Connect струва с около 2000 лева по-малко от сравнимия Mercedes T-клас, който е на френска платформа. При сравнителния тест на AUTO BILD конкурентът от Щутгарт имаше разход от 7,7 л/100 км срещу 7,0 литра при Ford Tourneo Connect. Освен всичко това, моделът със синия овал се предлага също с удължена версия, 7 места (ДДС кредит) и опция за 4х4. За награда още една кутия бисквитки за симпатичното комби с висок покрив от Кьолн.

Извод

Много свободно пространство, разумна моторизация, висококачествен интериор и симпатичен дизайн отвън. Великолепен и разумен избор за всеки, който търси автомобил за всичко – за семейството, свободното време, а и за бизнеса.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин