Изцяло новият Ford Fiesta постигна максималните 5 звезди за безопасност


7
сеп.
2017

Fiesta – най-технологичната малка кола в Европа – разполага с модерни системи, които при сблъсък предотвратяват или намаляват силата на удара за водача и останалите пътници, включително усъвършенстваната система на Ford за Засичане на пешеходци, която за първи път работи и през нощта.

Euro NCAP отличи Fiesta едновременно заради защитата на пътниците (87%) и на децата (84%). Fiesta постигна максималния резултат на тестовете за страничен удар, както и най-висок резултат при челен сблъсък и удар в стълб – предлагайки висока степен на защита за всички пасажери и добри резултати при камшичен удар.

Системите в помощ на водача, включващи Регулируем ограничител на скоростта и Асистент за спазване на лентата, са били отличени и похвалени от Euro NCAP, както и предварителното натягане и ограничителя на натоварването на предпазните колани – предлагащи се за първи път за задните седалки; и покритието на въздушната възглавница за седящите отпред при страничен удар на главата, гърдите и таза.

„Последните стандарти на Euro NCAP за безопасност са най-строгите досега с ударение върху технологиите, които помогат на водачите да избягват инциденти“, заяви Джо Бакай, Вицепрезидент продуктово развитие Ford Европа. „Fiesta сега може да помогне на водачите, като върне колата обратно в лентата на движение и следи пътя напред с дължина, колкото футболно игрище, помагайки на водача да открива и предотвратява рискове за по-безопасни пътувания.“

Каросерията на изцяло новата Fiesta е с 36% повече борова стомана за по-голяма здравина в ключовите зони, включително горната част на страничната колона, която вече е с Т-образна структура за по-ефективно отвеждане на енергията при страничен удар към тавана.

Променените напречни греди във вратите защитават пасажерите при страничен удар, и моделите с 3 и 5 врати са със сензори за налягане, които позволяват ограничителните системи да се активират няколко милисекунди по-рано. Механичен заключващ палец предотвратява приплъзването на колана на водача при инцидент.

Изцяло новата Fiesta е първият Ford в Европа, който се възползва от компютърно симулирани краш тестове на целия автомобил, използвайки модерна система за компютърен анализ на елементите. Технологията точно предсказва как системите за безопасност, от въздушните възглавници до каросерията, ще реагират при сблъсък в реални условия, за да защитят пътниците в случай на инцидент, осигурявайки по-ефективна оптимизация на системите за безопасност.

Още модерни технологии в помощ на водача – подкрепени от 2 камери, 3 радара и 12 ултразвукови сензори, които в комбинация следят на 360 градуса около автомобила и сканират пътя на 130 м напред – включват Активен паркинг асистент с перпендикулярно паркиране, Адаптивен автопилот, Автоматични дълги светлини, Система за следене на мъртвата точка, Предупреждение за страничен трафик, Индикация за дистанция, Предупреждение на водача, Предупреждение за предстоящ сблъсък, Предупреждение за напускане на лентата и Разпознаване на пътните знаци.

Ford предлага 11 модела с 5 звезди за безопасност от Euro NCAP: B-MAX, Edge, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo, Ranger, S-MAX, Tourneo Courier, Transit и Tourneo Custom.

 

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >