Изцяло електрически Range Rover дебютира през 2024

0102
2022

За първи път от официалното си представяне през октомври 2021 г. новият Range Rover е достъпен за поръчка във всички свои версии. Land Rover вече приема заявки и за усъвършенстваните хибридни версии на модела, като същевременно разкри, че показателите на електрическото plug-in задвижване са дори по-добри от първоначално прогнозираните.

Хибридите P510e и P440e предлагат изключителна ефективност, генерирайки емисии на въглероден диоксид до 18 г/км и осигурявайки до 113 км пробег на електричество, като по този начин гарантират уникално изживяване зад волана. На премиерата на автомобила от Land Rover прогнозираха до 100 км обхват и под 30 г/км въглеродни емисии. Реалните резултатите обаче се оказват далеч по-добри!  

Plug-in хибридът в семейството на Range Rover позволява над 110 км шофиране само с едно зареждане

Новият Range Rover идва и за първи път във версия със 7 места. Новият Range Rover също така е един от малкото PHEV модели, които предлагат възможност за бързо зареждане с 50 кВт и могат да зареждат до 80% от капацитета на батерията за по-малко от час, като с това става един от най-бързите зареждащи се хибриди в световен мащаб.

Най-мощният plug-in хибриден задвижващ тракт P510e осигурява повишена мощна тяга. Комбинацията от литиево-йонна батерия с капацитет 38 кВтч, електрически двигател с мощност 105 кВт и 3-литров шестцилиндров двигател Ingenium изстрелва луксозния SUV от 0 до 100 км/ч само за 5,5 секунди.

Луксозният интериор с четири, пет и седем места е наличен в две версии – стандартна и удължена база

Наред с хибридните модели с по-голям пробег, които съчетават почти безшумно шофиране, новият Range Rover се предлага и с избор от ефективни „меки“ хибридни шестцилиндрови бензинови и дизелови агрегати, плюс изцяло нов V8. Клиентите също така се възползват от избора на четири-, пет- и седемместен интериор в стандартна или дълга база. Изцяло електрически Range Rover ще се присъедини към гамата през 2024 г. Това ще бъде първият от гамата изцяло електрически модели Land Rover. Всеки Land Rover ще бъде наличен с изцяло електрическо задвижване до края на десетилетието – помагайки на Jaguar Land Rover да постигне нетно нулеви вредни емисии в своите продукти, операции и верига за доставки до 2039 г. като част от стратегията на компанията, известна като Reimagine.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин