Изцяло електрическият Volvo XC40 предвещава ново електрическо бъдеще


4
окт.
2019

Първият изцяло електрически автомобил на Volvo Cars – компактният SUV Volvo XC40 доказва, че автомобилите на шведската премиум марка могат да бъдат още по-добри.

Volvo XC40 е въплъщение на елегантния скандинавски дизайн и изключителна функционалност, които отличават новото поколение Volvo автомобили от останалите премиум марки на пазара.

Същността на скандинавския дизайн се базира на визуална яснота и опростеност. Volvo XC40 е чудесен пример за това“, споделя Робин Пейдж, мениджър на дизайнерския отдел във Volvo Cars. „Смелият му, разпознаваем дизайн е още по-елегантен и по-модерен в изцяло електрическата версия. Без нужда от ауспухови тръби и голяма решетка за охлаждане, ние създадохме още по-изчистен и модерно изглеждащ автомобил както отпред, така и отзад.“

Уникалната предна решетка в цвета на каросерията създава подчертана идентичност в предната част на автомобила. Новият облик на Volvo XC40 се дължи на факта, че електрическият автомобил се нуждае от по-малък въздушен поток за охлаждане. В решетката са вградени сензорите на новата платформа Advanced Drivers Assistance Systems (ADAS).

Осем екстериорни цвята, включително новият зелен металик Sage Green, позволяват на шофьорите да персонализират своя електрически XC40, докато черният покрив се предлага като стандарт. В допълнение, вече са налични и 19 ”или 20” опционални джанти.

Вътре, специално създаденият за електрически автомобили нов интерфейс непрекъснато осигурява на водача актуална информация за автомобила, като например информация за състоянието на батерията. Дизайнерският интериорен пакет включва нови спортни детайли, както и подово покритие, изработено от рециклирани материали.

При компактната модулна архитектура (CMA) на Volvo, която е изработена специално за електрически автомобили, акумулаторната батерия е интегрирана в пода на автомобила, без да влияе на интериорното пространство. Това дава голямо предимство на електрическия XC40 – изобилието от функционално пространство за съхранение в купето и багажното отделение остават непокътнати.

Гениаленият нов подход в интериорния дизайн осигурява на притежателите на Volvo XC40 още повече практично пространство за съхранение във вратите и под седалките, сгъваема кука за пазарски чанти и подвижен кош за отпадъци в централната конзола.

Новият модел на шведския бранд разполага и със специално отделение за багаж, разположено под предния капак, което осигурява около 30 литра допълнително пространство.

През следващите седмици предстои компанията да разкрие повече подробности за напълно електрическия XC40, преди да бъде показан за първи път пред публика на 16 октомври.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >