Изтече снимка на новия Renault Captur

1306
2019

Новото поколение на Renault Captur се ориентира на външен вид  по техническия си събрат Clio и ще получи две хибридни задвижвания.

Новото Renault Captur ще бъде показано още през тази година. Сега в  Instagram и Twitter изтече снимка на второто поколение на компактния SUV! На снимката новият Captur е без маскировка. Предницата е носи типичните за марката черти, фаровете напомнят силно на тези от Clio и Mégane, а радиаторната решетка прилича на тази от първото поколение. Разбира се и новото поколение е с двуцветен лак. Доставките на автомобила за клиентите ще започнат в края на 2019 г. и началото на 2020 г. AUTO BILD предполага, че цените малко ще се повишат. Актуалният Captur е доста успешен модел, като само през 2018 г. в цял свят са продадени над 230 000 екземпляра.

Конкуренцията обаче става все по-сериозна и по-многобройна, като наследниците на Nissan Juke и Peugeot 2008 също ще се появят на пазара през 2019 г.

Captur ще приеме доста елементи от малкия автомобил и във вътрешното пространство. Включително и новата инфотейнмънт система „Easy-Link“, която се управлява посредством 7- или 9,3-инчов монитор.

Новият Captur няма да се различава по отношение на размерите от своя предшественик. Междуосието ще бъде малко увеличено и вътре ще има повече пространство. Бензиновите двигатели ще бъдат 1,0-литров турбо 3-цилиндров със 100 к.с. и разполагащ със 130 к.с. 1,3-литров турбо 4-цилиндров.

Възможно е Renault да предлага за базовата версия 3-цилиндров мотор без турбо и със 75 к.с. Нов за Captur е мекият хибрид „E-Tech“. Той има 4-цилиндров атмосферен двигател на Nissan с обем от 1,6 литра и 90 к.с., подпомаган от електромотор. Системната мощност е 130 к.с. На по-късен етап ще се появи и Plug-in-хибрид, който ще може да изминава изцяло на електричество 50 километра. Твърде вероятно е двойно задвижване да не се предлага.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин