Новини » Изтекоха снимки на SUV-а Mercedes EQS!

Изтекоха снимки на SUV-а Mercedes EQS!

1104
2022

Mercedes EQS ще получи и SUV-версия. Сега луксозният електрически SUV се появи на снимки преди световната си премиера. AUTO BILD ще ви даде информация!

Mercedes превръща своя електрически флагман EQS в SUV. На 19-ти април 2022 г. ще бъде официалната премиера на новия луксозен електрически SUV. Сега обаче тези планове направо отидоха по дяволите! В Instagram се появиха снимки, които показват EQS SUV – без маскировка и с всички детайли.

Задницата на SUV-а е по-просторна от тази на лимузината

Външността на EQS SUV не е голяма изненада. Тъй като не само името се ориентира по вече познатата ни лимузина на Mercedes, а също и дизайнът на луксозния автомобил е доста подобен. В предницата и на двата модела доминира голяма EQ-решетка със загатнат радиатор и интегрирани фарове. Отстрани впечатление правят скритите дръжки на вратите (както при лимузината) и стъпалата.  Типични за SUV са черните дъги на калниците. Задницата на EQS SUV е значително по-вертикална от тази на лимузината, а задните светлини са с типичната графика.

Във вътрешното пространство личи познатият ни от лимузината 1,41-метров хипер-екран и свободната централна конзола. Седалките и арматурното табло не се различават от тези на обикновения EQS. Задницата на SUV-а е по-просторна от тази на лимузината – заради по-високата линия на покрива.  

Задвижването е от лимузината на EQS

В мрежата вече има и информация относно задвижването – знае се, че базовата версия на EQS SUV ще разполага с 333 к.с. Над нея ще бъде вариантът с два електромотора и 524 к.с. Ще има и AMG-дериват на модела със 761 к.с. Заради по-високата каросерия пробезите на модела ще бъдат по-малки в сравнение с тези на седана EQS. Затова пък цената ще бъде по-висока от тази на лимузината. AUTO BILD предполага, че базовата версия на EQS SUV ще струва 220 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ