„Изтекоха“ снимки на Light-версия на Ford Bronco

1103
2020

В Мрежата се появиха кадри на Ford Bronco Sport. Дългоочакваният кросоувър, който много хора наричаха Baby Bronco, визуално е ориентиран към идващата нова генерация на „големия брат“, но по отношение на техниката двете машини поемат по различен път. Докато офроудърът Bronco ще използва собствена платформа, Bronco Sport ще разчита на доказаната техника от Ford Escape (познат у нас като Ford Kuga).

В предницата голям надпис свидетелства за принадлежността към семейството Bronco.

Bronco Sport напомня на Defender

На „изтеклите“ снимки се вижда Bronco Sport с отворен капак на двигателя. Предницата изглежда „затворена“ и интегрира големия надпис Bronco в радиаторната решетка. Фаровете са монтирани зад големи стъкла и освен кръгли дневни светлини разполагат и със светеща ивица, която „влиза“ в радиаторната решетка. Погледнат отстрани, Bronco Sport малко напомня на актуалния Land Rover Defender, а С-колонките са като при Ford Explorer. Вероятно задният капак е разделен две части, като ще може да се отваря и стъклото отделно. Централно се натъкваме на надписа Bronco, както и на добавката Sport към името.

Задницата издава името на кросоувъра.

Двигатели като при Escape

Все още не е ясно каква ще бъде ситуацията с двигателите при Bronco Sport. И все пак те трябва да „дублират“ в някаква степен задвижващите агрегати на Escape. Ще има и Plug-in хибрид, при който в тандем ще работят 2,5-литров 4-цилиндров мотор в комбинация с електродвигател. Bronco Sport трябва да бъде представен официално няколко седмици след „нормалния“ Ford Bronco. Надали Bronco Sport ще бъде пуснат и на европейския пазар.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин