AUTO BILD България / „Изтекоха“ снимки на новото Audi A1

„Изтекоха“ снимки на новото Audi A1


18
юни
2018

Oфициалното представяне на Audi A1 тепърва предстои, но в Мрежата вече се появиха първи снимки на модела. Белгийското издание Autotijd.be представя версии на „мъника“ в два различни цвята, както и кадри на интериора. От снимките се вижда, че новото А1 е значително по-ръбесто и по-агресивно от предшественика си. В предната част „доминира“ Singleframe-решетка, над която има три шлици. С-колоната визуално напомня на Q2. Отзад се виждат ръбести стопове, оборудвани с LED-техника. Задната броня получава „загатнат“ дифузьор. Фаровете наподобяват тези при големите братя А6 и А7 и са с интегрирани дневни LED-светлини.

От публикуваните снимките се вижда, че и вътрешното пространство е решено в по-свежи цветове – в контрастни тонове около дюзите за вентилацията например. Наред с виртуалния кокпит А1 получава и „олекотена“ модификация на инфотейнмънт системата MMI. Управлението на климатика обаче ще се извършва чрез класическите въртящи се контролери.

Oще през тази година Audi ще стартира производството на новото А1. Моделът с 3 врати отпада, засега не са планирани други варианти. Така че в бъдеще A1 Sportback с пет врати ще трябва да се справя само – и то без Plug-in хибрид и без електрически вариант. Сигурен е единствено „мекият“ хибрид, но неговият малък акумулатор с мощност 8 до 10 кВт може минимално да подпомага двигателя с вътрешно горене. Електроенергията се подава към спомагателните агрегати и не служи за движение с нулеви емисии. А какво стана с Q1, двойника на VW T-Cross на базата на Polo? Отговорът от Инголщат: чаровно, но твърде малко напредък чрез техника. Второто поколение на А1 се превръща от тесен и висок мъник в спортно-елегантен модел. Автомобилът ще бъде по-широк и по-нисък, междуосието ще бъде леко удължено, радиаторната решетка и фаровете изглеждат по-зрели, върху ръбестата каросерия са монтирани фарове с остри контури. Като цяло автомобилът изглежда по-модерен и не толкова делови – нещо като A1 plus с повече място отзад, по-лесно качване и по-голям багажник.

Още по темата

Card image cap
BMW пуска юбилейна M4 Кабриолет

26
февр.
2018

От три десетилетия откритият спортен автомобил на BMW M GmbH комбинира прецизна управляемост и въодушевяваща динамика с вдъхновяващо усещане за свобода  

Card image cap
Лейди Гага взе книжка на 30 и си подари мощен Ford F-150

27
юли
2016

По-добре късно, отколкото никога: на 30 години хитовата изпълнителка Лейди Гага стана правоспособен водач на МПС. За успеха звездата си подари атрактивен пикап

Card image cap

В последния брой:

Архив >