Изтекоха снимки на новия VW ID.4 в две версии!


19
юни
2020

Още преди официалната си премиера VW ID.4 се разкри – изтекоха снимки на модела, от които личи, че електрическият SUV може да се появи в две версии.

Първият електрически SUV на VW вече се представи на публиката! Макар и без благословията на Volkswagen. Снимките на VW ID.4 бяха публикувани от китайското министерство на индустрията и информационната техника (MIIT). Причината: производителите на автомобили трябва да предоставят предварително на MIIT снимки на серийната версията на всеки автомобил, които биват публикувани на уебсайта на министерството. От снимките личи, че поне в Китай ще има две версии на ID.4!

По-малко изненадващо е, че дизайнът на ID.4 е ориентиран по този на компактния модел ID.3. Отзад има светлинна ивица като при VW T-Cross, а покривът се предлага в различни контрастни цветове.

В КИтай очевидно ще има две версии от електрическия SUV: ID.4 X (на снимката в сиво) и един действително с двойно Z изписващ се ID.4 Crozz (белият). Междуосието и следата на автомобила са 2765 мм, респективно 1852 мм (еднакви при двете версии). Иначе размерите на каросериите се различават леко: „X“ е дълъг 4612 мм и широк 1640 мм. При лайфстайл варианта „Crozz“ размерите са с по 1,5 см по-малки, което вероятно се дължи на различните брони. Засега няма други детайли за моделите. Crozz е с по-агресивни брони, а X изглежда по-динамично и по-спортно.

Пробег до 500 километра

ID.4 ще се произвежда в Китай от джойнт-венчъра FAW-Volkswagen и ще използва платформата за електромобили MEB на хората от Волфсбург. За пазарния старт ще се предлага познатият ни от ID.3  електромотор със 150 кВт. (204 к.с.), който ще задвижва задната ос.  Ще последват и други варианти, както и двойно задвижване. Топмоделът може би ще се казва „GTX“. Вероятно в бъдеще това съкращение ще носят всички спортни варианти на моделите с електрическо задвижване на VW, подобно на GTI- и GTD-автомобилите при двигателите с вътрешно горене. Ще се предлагат различни капацитети на батериите с пробег до 500 километра. Пазарният старт на ID.4 в Китай ще бъде в края на 2020 ., а в Европа моделът ще се появи през 2021 г.  

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин