Изтекоха снимки на новия Mercedes AMG GT R Black Series!


10
юли
2020

Още преди световната премиера на модела, бяха публикувани снимки на Mercedes AMG GT R Black Series. Те показват: Black Series ще бъде по-див от GT R!

Краят на чакането дойде: още преди официалния дебют изтекоха снимки на Mercedes AMG GT R Black Series! Публикуваните в Instagram снимки са с добро качество и вероятно показват серийния вариант на каросерията. Спортният автомобил ще бъде показан на автомобилния салон в Ченгду Chengdu Motor Show в Китай, който ще се състои от 24-ти юли до 2-ри август. Това би означавало, че GT R Black Series ще се появи на пазара още преди края на 2020 г. Появилите се снимки определено провалят замисъла на официалната премиера.

Радиаторна решетка от GT-състезателния автомобил

Сниманият Black Series е тестови автомобил на Mercedes-AMG и вероятно е заснет в бокса на някоя писта. От снимките се вижда, че Black Series е с огромната Panamericana-решетка на GT-състезателния автомобил. Предната броня е със сплитер, а подобно на Porsche 991.2 GT2 RS броните са частично в черен цвят. Същото важи за капака, а покривът на автомобила е от карбон. Предният капак наподобява на този на Dodge Viper ACR. В предните калници има вентилационни отвори.

Чудовищен заден спойлер

Страничният вентилационен отвор зад предните колела сега стига до новооформените прагове. Широките калници са приютили големи матово-черни джанти. В задницата личи дифузьор, а от двете му страни има две двойни ауспухови тръби. В средата на дифузьора – на мястото на ауспуха има светлина в стила на Формула 1. Над всичко това се издига един чудовищен заден спойлер. Така, че Black Series определено засенчва „обикновените“ си GT-R- братя на тема външен вид.

Двигател и цена

По отношение на динамиката Black Series ще бъде от друг калибър в сравнение с GT R Pro. Двигателят ще остане същият – 4-литров V8, чиято мощност обаче ще бъде значително по-голяма от тази в GT R  и в GT R Pro (и двата са с 585 к.с.). Очакванията са за до 720 к.с. и 850 Нм максимален въртящ момент. Времето на спринта на GT R Pro от 3,6 секунди също би трябвало да бъде бито от това на GT R Black Series. Лимитираният на 750 бройки GT R Pro струва 420 000 лв. Засега не се знае, точно в каква бройка ще бъде произведен Black Series, но моделът определено ще бъде по-скъп.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >