Изтекоха снимки на новата Honda Civic Type R!

1407
2022

Преди официалната премиера на 21-ви юли в Instagram се появиха снимки на новата Honda Civic Type R. Информацията.

Новата Honda Civic Type R се появи на снимки в Instagram. Вероятно по невнимание. Само няколко дни преди това Honda обяви в YouTube датата на премиерата на модел. Премиерата ще е в 5 ч. сутринта (българско време) на 21-ви юли. А в Instagram вече излезе преден полупрофил на модела. Не е ясно, откъде е изтекла снимката, но тя изглежда истинска.

Дизайн на предницата и цветовете на Civic Type R

В предницата впечатление правят освен по-малките светлини, и по-големият  вентилационен отвор. Страничните вентилационни отвори са функционални и да охлаждат внушителните спирачни апарати Brembo. Както обикновено задните стъкла след средната колона са затъмнени.

Преди дни изтече и информация относно цветовете: черен, бял, сив, червен и син – липсва характерния жълт цвят Финикс.

Следващият Civic Type R – отново с три крайни ауспухови тръби

Новият спортен Civic също ще се появи с голямо задно крило, което сега е по-филигранно и по-ниско. Друга важна характерна черта на предшественика също продължава да присъства тук: разположените в средата три крайни ауспухови тръби. Досега средната от тях бе по-малка от останалите две в краищата, докато сега тя е най-голямата от всички. Под маскировъчното фолио личи и дифузьор. Иначе задницата е по-гладко оформена и не е толкова разчупена.

Така може би ще изглежда интериорът на Type R

Интериорът на новия Civic е показван досега само като рендер. Спортният модел ще получи хоризонтално оформения кокпит с дигитални уреди, спортни седалки и типичния алуминиев скоростен лост. И разбира се вътре доминират червеният и черният цвят.

Мощност, пазарен старт и цена на Civic Type R

Следващият Civic Type R може би ще е последната Honda с двигател с вътрешно горене. Honda обявиха, че до 2022 г. всички модели на марката ще бъдат електрифицирани – но не и компактният спортист. Новото поколение може би отново ще се появи с VTEC-двигателя на актуалния модел. Вероятно с малък плюс по отношение на мощността спрямо предшественика си – в момента турбоагрегатът в Type R разполага с 320 к.с. и 400 Нм. Вече бе съобщено, че трансмисията отново ще бъде механична. Засега обаче информацията не е официална – възможно е новият Type R да се появи и с хибридно задвижване, 4х4 и с до 400 к.с. С оглед на пазарния старт на нормалния Civic, предполагаме, че спортната версия ще се появи при търговците през 2023 г. Заради покачващите се цени на автомобилите е възможно новият Civic Type R да премине границата от 80 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин