Изтекоха снимки на електрическия Abarth 500!

1311
2022

Мощният електромобил бе засечен две седмици преди премиерата по време на фотосесия.

Първият електромобил на марката Abarth трябва да се появи официално на 22-ри ноември. Но както често се случва с тайните проекти, те понякога биват забелязвани съвсем без маскировка. Именно това се случи на малкия супер-500 – негови снимки вече се появиха в интернет.

Фотосесията се е състояла в Торино, а един минувач се е озовал на правилното място в точното време, за да заснеме новия Abarth 500. Въпреки, че е направил снимката от непосредствена близост, изглежда никой не го е забелязал.

От това, което се вижда на снимката, си личи, че този 500 с лого със скорпион не се различава много по форма от електрическия Fiat 500 – разбира се като се добавят спортните акценти – задното крило и жълтия цвят на автомобила. Сериозна промяна има в предницата: тук изпъква не надписът „500“ като при Fiat, а „Abarth“. Освен тов дневните светлини в предната маска придават изцяло различен характер на малкия болид с батерия.

Тоест Abarth-преработката на електрическия 500 ще бъде обичайната, като разбира се ще има още по-голяма мощност, но подробности засега не се знаят. Не е изключено електрическият Abarth 500 да надхвърли 190-те конски сили на 695 Biposto. За сравнение: най-мощният обикновен електрически 500 разполага със 135 к.с.

Abarth 500 може да се появи с 200 км/ч, да спринтира за 6 секунди от 0 до 100 км/ч. Също така е възможност електромоторът в  електрическия Abarth 500 да бъде монтиран на предната ос, а капацитетът на батерията да бъде като тази в електрическия Fiat 500 – 42 кВтч. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин