Изтекоха първи снимки на X3!

Новото BMW X3 е базирано на платформата на Серия 5. Този факт прави автомобила по-лек и му осигурява повече място в интериора

2606
2017

Макар, че BMW ще представи новото поколение на Х3 след 2 часа в Спартънбърг, САЩ, първите снимки на модела вее изтекоха в мрежата. Най-големите промени са в предницата, която вече не е с характерните кръгли фарове за мъгла в бронята. Във вътрешното пространство BMW са обновили X3 в стила на Серия 5 – включително и със свободно разположения монитор. er-Kur verpasst. Последните маскирани снимки на SUV-а от среден клас на BMW загатваха доста за някои елементи като преден капак и рамките на прозорците. Според най-новата информация X3 е базиран на платформата CLAR („Cluster Architecture“), която се използва и от BMW Серия 5. Тази стратегия ще доведе до намаляване на теглото със 100 кг и ще увеличи вътрешната дължина. Новата система на седалките ще подобри гъвкавостта и комфорта.

Новото BMW X3 ще бъде на пазара в началото на 2018 г. Пропорциите на модела се запазват, а нови са по-изтеглените на широчина задни светлини, триизмерните „бъбреци” и стилните фарове. За разлика от X5 по-малкият брат остава верен на задния капак от една част. Вероятно ще има само два реда седалки, но затова пък опционално задните ще могат да се регулират във всички посоки. Още през януари 2018 г. е възможно BMW да пусне и електрическа версия на X3. За базовия Plug-in вариант е възможен и 3-цилиндров агрегат. X3 M40i ще бъде с 360 к.с. благодарение на 6-цилиндровия мотор от Х4. X3M и X4M ще използват оптимизираната версия с 431 к.с. на M4-двигателя.

Тъй като следващото поколение на инфотейнмънт системата ще се появи през 2018 г. с наследника на Серия 3, най-успешният кросоувър на марката ще предлага техниката на Сери 5 и серия 7.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин