Изпробвахме най-бързия сериен Golf

2201
2019

Серийната DSG-трансмисия превключва зверски бързо. Да ускорявате от 100 до 200 км/ч? Нямаме проблеми – Golf-ът го прави на един дъх. За ускорението от 0 до 100 км/ч машината се нуждае само от 5,6 сек – с 0,4 повече от „бегачката“ за сериите TCR. Задвижването е само на предните колела, а блокажът на диференциала осигурява адекватното предаване на мощността към асфалта. Кормилното управление работи директно и невероятно прецизно. TCR предлага четири режима на шофиране: Eco, Normal, Sport и Individual. В нормален режим автомобилът е почти комфортен – окачването щади пломбите ви, а превключването на предавките не е трескаво. Дори и в режим Sport обаче автомобилът не вози прекалено твърдо.

Днес сме на борда на GTI TCR, най-мощната модификация на VW Golf. Машината разполага с по-мощен двигател, генериращ 290 к.с. спрямо 245 при стандартния GTI Performance. За смяната на предавките се грижи 7-степенна скоростна кутия с два съединителя, която позволява ускорението от 0 до 100 км/ч да отнема само 5,6 секунди. Опционално максималната скорост може да бъде вдигната от 250 на 260 км/ч, а окачването да доближи каросерията с 20 мм до земята. Специалната модификация е направена в знак на почит към състезателния вариант на Golf GTI за пистовия шампионат TCR. В тези серии VW може да се похвали с една шампионска титла при автомобилите и с две – при пилотите.

В серийното оборудване на „уличния“ Golf TCR влизат LED-фарове, блокаж на диференциал, „разпробити“ спирачни дискове, система за избор на режими на шофиране, спортни седалки с нов десен на тапицерията, колани с червени краища и спортен волан с маркер. Отвън топверсията е разпознаваема по 18-цоловите джанти модел Belvedere, капаците на огледалата в черен цвят, раздутите калници, сплитера отпред, спойлера на покрива и дифузьора отзад. При отваряне на предните вратите TCR-логото бива прожектирано върху асфалта. Клиентите разполагат и с възможности за допълнителна индивидуализация като специално фолио за страничните части, карбонови огледала, боядисан в черно покрив и др.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин