Изобретиха ласо приставка за преследвания (Видео)


6
ное.
2016

Свикнали сме да виждаме креативни руски изобретения, базирани върху изпито голямо количествто прозрачна течност, тип „водка“. Това ноу-хау, което може да видите във видеото долу, идва от САЩ и е разработено за полицията.

Изобретението се казва Police Grappler Bumper и представлява стоманена подвижна вилица, завършваща с примка от усилено въже. Тя може да се монтира вертикално в предната част на някой мощен патрулен автомобил, препоръчително пикап. При преследване на нашутел на закона по улиците, вилицата се „сваля“ и е готова за действие. Преследващият автомобил трябва да доближи максимално преследвания автомобил, за да може в примката да се оплете някоя от задните гуми на беглеца.

До 100 км/ч това води до блокиране на оплетеното колело. Тогава полицейският автомобил спира до покой хванатият автомобил и не му позволява да предизвика нелепа катастрофа в трафика и да убие някой невинен шофьор, пасажер или пешеходец. Ако скоростта е по-висока въжето се къса, но и в този случай преследваният автомобил е почти неутрализиран, тъй като с едно блокирано колело трудно се управлява.

Катастрофа лежи в основата на тази идея с ласото. Нейният автор е Ленард Сток, който една вечер изглежда клип, в който загива невинен моторист, вследствие на катастрофа, предизвикана от бягащ от полицията шофьор. Ленард си легнал да спи с ужасяващия спомен от видяното и се събудил в 3:00 часа сутринта, сещайки се първо именно за това.

Около 40% от полицейските преследвания в САЩ завършват с катастрофа.

Ленард Сток твърди, че Police Grappler Bumper е старателно тестван на различни автомобили. Все още няма продадени приставки, но в момента прави демонстрации на заинтересовани полицейски служби.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин