Изместват изложението Automechanika за септември 2021

1305
2020

Предвид ситуацията около Covid-19 от Мессе Франкфурт решиха да отложат провеждането на Automechanika 2020, водещо „афтърмаркет“ изложение в автомобилния сектор. Новите дати на Automechanika във Франкфут са 14 – 18 септември 2021 г.

Малко история

Когато предвиденият за 1971 г. Международен автомобилен салон във Франкфурт е трябвало да бъде отменен, всички били в шок. Големите автомобилни производители били недоволни от политическата обстановка и задаващата се петролна криза. Ръководството на франкфуртския панаир обаче запазило самообладание и провело спешни разговори с асоциациите на автосервизите и производителите на автомобилни части, които също участвали в лъскавия автосалон, но никога не попадали в светлината на прожекторите. Те не виждали причина да пропускат форума и
одобрили идеята изложението да се посвети изцяло на авторепаратурата, бензиностанциите и автомивките.

Така се ражда изложението Automechanika, което днес е най-голямото събитие за експертите, заети с бизнеса на производство на компоненти за автомобилостроенето, сервизирането и поддържането на автомобили. Форумът се провежда през година и се редува с утвърдения Автомобилен салон Франкфурт, един от световните лидери заедно с Женева, Париж, Пекин, Шанхай, Токио и Детройт. В съвременния автомобил са вградени около 10 000 части. При компактните автомобили са незначително по-малко, при технически по-претенциозните съответно са повече. Въпреки че тези части са относително малки като размер, те заемат най-голям процент от изложбените площи. Изложителите тук са както големи утвърдени концерни, така и малки стартиращи компании. И идват от целия свят, включително и от България. Освен дребни детайли те показват и комплексни системи като задвижване, окачване, седалки, покриви или предни решетки, светлинни и охлаждащи компоненти. След 25 успешно проведени панаира Automechanika в Германия, днес изложението се организира и на много други места по-света, където автомобилното производство е силно развито: Чикаго, Москва, Рияд, Истанбул, Хо Ши Мин, Буенос Айрес или Дубай. Общо 17 локации с регионални издания на световния лидер.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин