Изгоря Koenigsegg за 6 милиона лева!

1906
2024

След като разполагащ с 1600 к.с. Koenigsegg Jesko се запали и изгоря,  Koenigsegg посъветва всички притежатели на Jesko, засега да не карат автомобилите си

Можеше да завърши и още по-зле! Преди няколко дни в Гърция се запали притежаващ 1600 к.с. Koenigsegg Jesko и изгоря напълно. Автомобилът не може да бъде спасен, но важното е, че водачът и пътникът до него са останали невредими.

Тази изгорялa купчина карбон някога е била струващ 6 милиона евро Koenigsegg Jesko. Какво се е случило? В събота, 15-ти юни 2024 г. по неизвестни причини този Jesko се е запалил при движение по магистрала близо до гръцката столица Атина. За няколко минути хиперавтомобилът е обхванат от пламъци.

Повиканата пожарна успява да загаси автомобила, но от Jesko междувременно не е останало много. За щастие водачът и пътникът до него успяват да се евакуират навреме.

Причината за запалването на Koenigsegg Jesko е неизвестна към настоящия момент, но очевидци съобщават, че през този ден в Атина е била екстремна жега – още от сутринта. Но едва ли само топлината е причина за пожара. По информация на „Autoblog.gr“ Jesko е бил част от ралито за суперавтомобили „6to6 Europe Tour“ с маршрут от Атина до Монако. Няколко дни преди това същият Jesko е участвал в мероприятието на Koenigsegg „Ghost Squadron 2024“. Тогава всичко е било наред.

Изгорелият екземпляр не е „обикновен” Jesko, а Jesko Nür Edition, още по-специална версия на Jesko Attack. Специалното на тази конфигурация: каросерията е от прозрачен карбон (само тя струва 800 000 лв.) е украсена с акценти от 24-каратово злато. Уникалната единична бройка е доставена на клиента само няколко дни преди ралито на Koenigsegg. А след още няколко дни от автомобила не е останало нищо.

Ще бъде ли възстановен този Jesko?

Не е ясно какво точно ще се случи. Планът предвиждаше да бъдат произведени 125 броя Jesko. Дали сега ще останат 124 или този ще бъде възстановен с ново шаси, не е известно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин