Изгоряло F40 ще бъде възстановено


14
юни
2020

През февруари 2020 г. едно Ferrari F40 се запалило в Монако и изгоряло напълно. Сега струващото над 2 милиона лева F40 ще бъде възстановено!

Почитателите на автомобилите сигурно ще се натъжат при тези кадри! През февруари 2020 г. едно Ferrari F40 се запалило в Монако и изгоряло напълно. Видеото бързо се разпространи в социалните медии. Сега ценното F40 ще бъде възстановено!

Във видеото се вижда, как това Ferrari F40 бързо изгаря в пламъци. До него стои собственикът, който се е хванал за главата и безпомощно наблюдава, как струващото му над 2 милиона лева F40 гори. Опитите на гражданин, да загаси Ferrari-то с маркуч с вода директно от балкона, не се увенчават с успех. Едва пожарникарите успяват да потушат пожара. Това, което остава, е една развалина, или по-точно само предница с извадени фарове, която остава незасегната.

Вътрешното пространство е напълно унищожено

Сега се появиха нови снимки на изгорялото Ferrari F40, които показват автомобила в сервиза на „Ferrari Cavallari“ в Монако. На тях личи пълната степен на пораженията. F40 е в плачевно състояние. Пламъците започват от задницата и обхващат за кратко целия автомобил. Вътрешното пространство е напълно съсипано, вратите са отчасти стопени, а двигателят също може да бъде спасен единствено с голям брой нови части.  

Резервоарите ли са причината за старта на пожара?

Засега няма официална информация относно причината за пожара, но е твърде вероятно той да е тръгнал от резервоарите. Това е познат проблем при Ferrari F40, тъй като серийно моделът се предлага с два гумени резервоари, обвити в специална негорима материя с обща вместимост 120 литра. След години материалът става порьозен и специалистите препоръчват подмяна на светофарите най-късно на всеки десет години. Цената на смяната в сервиз на марката: между 40 000 и 60 000 лв. Ако резервоарите не бъдат сменени навреме.

Въпреки изключително сериозната щета, това F40 ще бъде възстановено. Макар, че ще отнеме много време и няма да е никак лесно, възстановяването на произведения само 1315 пъти модел все пак ще си струва при цена на автомобила от над 2 милиона лева!

Вижте видеото тук:

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >