Изгодно комби на Kia в добро състояние и с малък пробег

0910
2023

Kia Optima Sportswagon може да се намери на пазара за употребявани автомобили в много добро състояние.
Преди дванадесет години Kia започна продажбите на модела от среден клас Optima (преди в Европа той носеше името Magentis). Докато предлаганото до 2015 г. трето поколение на Optima бе само като седан, корейският автомобилен производител разшири гамата си от Optima JF с комби-вариантът Sportswagon.
След като обаче Optima като цяло не отговори на високите очаквания по отношение на количествата продажби, през 2019 г. стана ясно, че европейската история на Optima няма да продължи. Петото поколение се предлага само в Южна Корея, Китай и Северна Америка. Ако все искате да се сдобиете с един от последните европейски модели на Optima, трябва да потърсите на пазара за употребявани автомобили. Ако ограничите пробега на 30 000 километра, цените започват от около 40 000 лв. и стигат до 70 000 лв. Kia Optima се предлага като бензинов, дизелов и хибриден вариант.
Ако търсите нещо изгодно, то хвърлете поглед на този екземпляр: Kia Optima Sportswagon 1.6 T-GDI GT Line, предлаган от автокъща Autohero в Кьолн, Германия. Моделът с гранитово-сив цвят металик е на три години и е изминал досега 27 650 километра. Турбобензиновият двигател с работен обем от 1,6 литра предоставя на разположение 180 к.с., а за смяната на предавките отговаря автоматична трансмисия с два съединителя.
Просторното комби е поръчано в ниво на оборудване GT Line и гарантира много екстри. Списъкът включва: кожени тапицерии, изцяло LED-фарове, спортни седалки с отопление и вентилация, навигационна система, 360 градусова камера и електрически заден капак. Панорамният покрив осигурява усещане за простор.
Към момента на поръчката си тази Kia Optima Sportswagon е струвала 76 000 лв. С оглед на солидното повишение на цените на автомобилите през последните няколко години, исканите за употребяваното комби 52 000 лв. не са много.

Вижте предложенията за Kia Optima на старо:

https://autobild.bg/autoscout/search.php?ma=39&mo=19544&price_min=-1&price_max=-1&year_min=2019&year_max=-1&co=ALL&mileage_max=-1&fuel=-1&po=-1

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин