Изгоден E-клас комби с дизелов мотор на една трета от цената като нов

0811
2020

Mercedes E-клас W 212 прави успешен шпагат между лукса и икономичността  – преди всичко като 200 CDI. Този екземпляр е в страхотна форма, с топоборудване и не е скъп.

Луксът и комфортът са в ДНК-то на Mercedes. Ако сте се спрели на E-клс T-Modell от серия W 212, ще получите доста място за пасажерите и техния багаж. Като 200 CDI Benz-ът е доста икономичен. Интересен автомобил се продава в момента в Лее (провинция Шлезвиг-Холщайн), Германия.

Този Mercedes е топ-поддържан E 200 CDI Avantgarde. Следващият му притежател може да се радва на доста богато оборудване. Черното комби е регистрирано през април 2013 г. и е с пробег от 115 000 километра. По документи е имал двама предишни собственика, автомобилът на Daimler не е претърпявал катастрофи, но не разполага и с безупречна сервизна история. Наскоро е преминал технически преглед.

Борави доста сдържано в горивото

Със 136 к.с. голямо комби като E-клас T-Modell вероятно трудно ще спечели дуел от светофара. Въпреки това на този Mercedes не му липсва пъргавина. Силата на 200 CDI обаче е другаде. Навремето от производителя Mercedes са посочили като разход на гориво 5,2 литра дизел на 100 километра. В практиката тази стойност е около 1,0 до 1,5 литра повече. Въпреки това големият автомобил борави доста сдържано с горивото. Оборудването на автомобила от Щутгарт е доста богато. Списъкът с екстри започва от амбиентна светлина и завършва със зимни гуми. Цената е около 32 000 лв. – това е една трета от цената като нов на този автомобил.

W 212 е страхотен автомобил със звездата на Mercedes

В доклада на TÜV проверяващите са изключително доволни от пърформънса на E-клас от серията W 212. Тук-там се съобщава за случаи със счупени пружини или повредени задни светлини или задни мигачи. Освен това при някои модели паркинг-спирачката не функционира добре. Дължи се на факта, че притежателите на модели с автоматична трансмисия често не я ползват.

Ако все пак искате да сте сигурни, по-добре проверете автомобила за течове от масло. Като цяло Mercedes се върнаха към старите добродетели с E-клас W 212 – поне техническите експерти хвалят модела в това отношение. Разходите за поддръжка за един луксозен Daimler обаче не трябва да бъдат подценявани.

Вижте предложенията за Mercedes E-клас W 212 в търсачката на AUTO BILD:

https://autobild.bg/autoscout/search.php?ma=47&mo=1862&price_min=-1&price_max=-1&year_min=2013&year_max=-1&co=ALL&mileage_max=-1&fuel=D&po=-1

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин