Изгоден базов електромобил от BYD

2404
2023

На изложението Auto Shanghai BYD представи Seagull – нов базов електромобил – с базова цена от 20.000 лв.!

Китайският автомобилен производител BYD (Build Your Dreams) разширява флотилията си от електромобили с нов базов модел: BYD Seagull. С с базова цена от 20.000 лв. китайският модел има потенциал да стане бестселър.

Тъй като BYD Seagull е създаден предимно за използване в градски условия, на китайския пазар Seagull ще се предлага с две моторизации – 55 кВт. (75 к.с.) и 75 кВт. (102 к.с.). Батериите също ще бъдат с два капацитета: 30 киловатчаса и 38 киловатчаса.

Пробег от над 400 километра

Все пак с малката батерия ще можете да изминете 305 километра по китайския тестов цикъл CLTC, а с голямата батерия – дори 405 километра. Ако слуховете се потвърдят, китайската „чайка” може да се появи като сериен автомобил с натриево-йонна батерия.

С оглед на предимно градското си предназначение размерите му са доста компактни – дължината му е 3,78 метра, широчината – 1,72 метра и височината – 1,54 метра. Така малкият автомобил се позиционира под моделите Dolphin, Seal или Song L. Междуосието на автомобила е 2,5 метра.

Базовата цена е 20.500 лв.

BYD Seagull разполага с четири места за сядане и два монитора. По-малкият (5 инча) е дигитален кокпит зад волана. В средата да арматурното табло е разположен 12,8-инчов тъчскрийн на инфотейнмънт-системата с формата на таблет. Между него и централните вентилационни дюзи BYD са разположили физически бутони за някои от функциите.

Кога точно ще се появи BYD Seagull при търговците в Китай и дали моделът някога ще достигне и до Европа, засега не е ясно. Цените за китайския пазар са в диапазона от 20.500 до 26.500 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин