„Извънземният“ Льоб отново на „Дакар“


31
окт.
2018

9-кратният световен рали шампион Себастиан Льоб ще участва в следващото издание на рали „Дакар“ с частно Peugeot благодарение на подкрепата на Red Bull. Френският ас беше част от заводския тим на „лъвчетата“ и беше доста бърз, но заради катастрофи и технически проблеми второто място за 2017 беше най-доброто му постижение.

След оттеглянето на Peugeot Sport от дисциплината „крос-кънтри“ бившите съотборници на Льоб Стефан Петерханзел, Карлос Сайнц и Сирил Депре преминаха в редиците на Mini X-Raid. Миналата година Себастиан обяви, че през 2018 бил последният му шанс да грабне победата на „Дакар“, но явно той и навигаторът му Даниел Елена сега са променили решението си. Сега двамата ще карат за частния тим PH Sport, чийто автомобил завърши на шеста позиция с Халид Ал-Касими зад волана тази година.

Още по темата

Card image cap
Видински състезател в битка с Блок и Солберг

30
окт.
2016

Йордан Андреев с пето време на квалификациите Gymkhana Grid в Атина

Card image cap
Отборът на Hyundai Racing Trophy спечели първо място в отборното класиране на рали „Сливен“

3
сеп.
2017

Победител в петия кръг на Hyundai Racing Trophy на рали „Сливен“ е Симеон Симеонов, 18-годишният пилот е първи в клас „Джуниър“ на „Балкан Рали Трофи“, екипажите на Hyundai Racing Trophy са на първите четири места в клас RC5  

Card image cap

В последния брой:

Архив >