Идеалното решение за вашето BMW от Meyle HD

2302
2023

Наличието на дефектни тампони на носача на задния мост при BMW в сервизите обикновено означава само едно: смяна на целия носач. С други думи – скъп ремонт на автомобила и в крайна сметка много усилия и време за механиците, високи разходи за собственика на автомобила. Би било много по-лесно просто да се сменят тампоните на носача. Но възможно ли е това? Инженерите на MEYLE са отделили доста време на отговора на този въпрос, в резултат на което са разработили идеалното икономическо и екологично решение: ремонтния комплект тампони с монтажни втулки MEYLE HD.

Комплектът MEYLE HD се състои от тампони с монтажни втулки, предварително набити до монтажните размери и готови за поставяне със специално разработен за целта инструмент за демонтаж и монтаж. Уникалното решение на MEYLE гарантира лесна, безопасна и устойчива подмяна на единични тампони, на мястото на широко разпространената цялостна и скъпа смяна с оригинални резервни части от BMW. Това дава възможност за селективна подмяна на тампони при избрани автомобили BMW от серии 5, 6, 7 и модели X5. Става дума за огромни икономии на разход: интелигентното решение от MEYLE е много по-евтино от близо два оригинални носача, които при рутинен ремонт следва да бъдат изцяло заменени с нови.

Колко интелигентен, добре обмислен и съобразен с ежедневните задачи в сервиза е монтажният комплект MEYLE HD, показва още един съществен детайл: тъй като тампоните с монтажни втулки са предварително набити фабрично, не се налага те да бъдат трудоемко оформени до необходимия размер, преди да се монтират към носача. Благодарение на решението на MEYLE за предварително набиване вече отпада важна стъпка, която в ежедневната работа не само може да предизвика значителни проблеми и грешки, но също така изразходва много ценно време.

Монтажната втулка е значително по-дълга, благодарение на което инструментът се води при натискане и в същото време надеждно се предотвратява изплъзването му. В допълнение, тампоните могат да бъдат поръчани самостоятелно от MEYLE: така инструментът, доставен в комплекта, може да се използва многократно и да се спестят още разходи.

Околната среда също печели от интелигентния ремонтен комплект: тъй като енергоемко произведеният алуминиев корпус на носача може да се използва повторно, а генерираните отпадъци при прилагане на решението за ремонт от MEYLE са единствено няколко гумени и алуминиеви части. MEYLE постига високи резултати и по отношение на теглото: тежащият почти 4 килограма оригинален носач се изправя срещу две втулки MEYLE с тегло от 600 грама. Тези предимства съпътстват цялата производствена верига: по-ниски разходи на продукцията, при транспорт и опаковане, при демонтаж и монтаж, като в крайна сметка сервизът допълнително пести от намалената значително складова площ.

Практичен съвет от MEYLE: шофьорите сами могат да забележат наличие на дефектен тампон, когато кормилното управление е разбито или се чува трополене от задната ос. Засегнатите превозни средства често са на повече от десет години и изминали над 200 000 км. Честото теглене на ремарке допълнително предизвиква повишено износване на задния мост. Вследствие на размера на превозното средство и частично заради комфортното окачване дефектните тампони в повечето случаи се откриват едва по време на сериозна техническа инспекция.

MEYLE HD предлага също така носач за BMW серии 5, 6, 7 и модели Х5, Х6 и i8 (на снимката до заглавието). Универсалният носач замества цели три оригинални разработки на баварския производител. Възможностите за монтаж са ясно маркирани. Уникална и налична само при MEYLE е индивидуалната смяна на шарнира. Подсилени и лесно сменяеми втулки, без нужда от ново алуминиево рамо.

Практичният монтажен комплект за носачи MEYLE HD за модели BMW от сериите X5 и X6 (от 2007 г.) позволява ремонт без предварително първоначално измерване. При това той напълно замества цели три оригинални варианта, които са трудни за идентификация със софтуер и предпоставка за грешка. Безстепенно регулируемият шарнир за управление на колелото с ясно изразен индикатор за позицията позволява коригиране на наклона на колелото. Това означава, че няма нужда от първоначално замерване, което спестява ценно работно време и разходи на сервизите. И не на последно място шарнирът е HD версията на MEYLE. А това автоматично означава, че има по-голям диаметър на сферата и издържа повече.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин