Идва SUV-ът на Lada

Точно за 50-ия юбилей на марката Lada ще представи въодушевяващ прототип на SUV, наречен xCode. AUTO BILD ви представя първите снимки и информация!

2408
2016

Компактен, сравнително евтин и с екстравагантен дизайн: в SUV-сегмента се налага мода, която повечето производители следват много успешно. В тази ниша нахлува и Lada – като представя на автосалона в Москва (24-и август – 4-ти септември 2016 г.) прототипа на SUV xCode. От времето на офроудъра Niva при руснаците се случиха доста неща: откакто Renault-Nissan управлява „АвтоВАЗ”, и Lada извлича ползи от синергиите в концерна. Vesta, X-Ray и Kalina Cross маркират вярната посока на развитие. А за подобрението на имиджа трябва да се грижи дизайнерът Стив Матин. Специалистът, бивш кадър на Mercedes и Volvo, днес е отговорен за формите на руската марка. Неговото най-ново творение е xCode.

Kompakt-SUV-von-Lada-1200x800-875370110ad00d1fМодерна техника и нов дизайн за SUV-a на Lada

Lada xCode трябва да се впише в новата дизайнерска линия на марката. Мускулестата предница има големи въздухозаборници и Х-образни хромирани елементи, а в центъра е емблемата на марката. Подобно на Vesta, и при X-Ray в дизайна отстрани е внесена формата на буквата Х. Издигащата се линия на прозорците и плавно спускащият се покрив трябва да придадат на каросерията форма като при купе. Благодарение на спойлер отзад и на изтеглени към С-колоната стопове задницата изглежда динамично.

xCode ще използва платформата на Dacia Duster. За задвижването ще се грижи 1,6-литровият бензинов мотор от Vesta с работен обем 1,6 л и мощност 78 к.с. 4х4 ще бъде опция. С дължината си от 4,32 м новият SUV на Lada ще се конкурира с Opel Mokka, Mazda CX-3 и Ford Ecosport. xCode ще се продава на базова цена 14 500 евро от 2018 г.

https://youtu.be/PSGaHDa58wc

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин