Идва новият Volkswagen Arteon

0306
2020

Arteon въплъщава класическия Gran Turismo в гамата на марката Volkswagen – авангарден, изпълнен с енергия и високоефективен. Сега Volkswagen дава възможност за първи поглед към новия Arteon. Наред с класическия Gran Turismo, в бъдеще ще се предлага и втори вариант в гамата на модела под формата на Shooting Brake – едновременно динамичен, елегантен и впечатляващ със своята гъвкава и практична комби концепция.

Ръководителят на Volkswagen Group Design и главен дизайнер на марката Volkswagen Клаус Бишоф сподели – „С Arteon Shooting Brake ние успяхме да създадем нов вълнуващ баланс между скорост, мощ и пространство.

“Volkswagen ще представи цялостна актуализация на моделната гама заедно с представянето на двете версии на Arteon. Вътрешното пространство на Arteon ще се отличава с изцяло ново оформление на арматурното табло и мястото на водача, които да подчертаят още по-добре изключително харизматичния характер на тези модели. В новото табло е интегрирано последното поколение на модулната инфотейнмънт платформа (MIB3), гарантираща възможно най-високото ниво на комуникационна свързаност. Гамата от задвижващи агрегати също е обновена в технологичен аспект.Всички двигатели се отличават с високо равнище на енергийна ефективност, ниски нива на емисиите и високи показатели на въртящия момент. Тази максимална ефективност се постига чрез иновативни и перспективни задвижващи агрегати и технологии за ограничаване на емисиите, ориентирани към бъдещето. Наред с тези нововъведения в авангардна моделна линия на Arteon ще бъдат внедрени и редица интелигентни асистиращи системи за водача. Така например, благодарение на системата „Travel Assist“ за първи път при новите версии на Arteon ще бъде възможно управление на автомобила с висока степен на асистенция – по желание на водача и разбира се, в рамките на ограниченията на системата. Изключително подходящите за пътуване на дълги разстояния нови модели на Volkswagen вече ще бъдат в състояние под контрола на водача да поемат управлението, ускорението и спирането при движение със скорост до 210 км/ч.Световната премиера на Arteon и Arteon Shooting Brake предстои през месец юни, когато ще бъде предоставена и по-подробна информация за новите модели.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин