Идва краят на Opel Insignia: планиран е наследникът

1111
2022

Opel Insignia ще бъде спрян от производство – по-рано от предвиденото, още в края на 2022 г. Opel обаче вече планира наследник!

Opel Insignia се превърна през последните години във флагман на марката- не само заради името си (на латински „insigne“ означава герб или отличителен знак). Първоначално от Opel бяха обявили, че ще произвеждат Insignia до 2024 г. Сега краят идва доста по-рано: още в края на 2022 г. моделът ще бъде изпратен в пенсия!

Opel Insignia е последният модел на марката, който все още използва платформа на General Motors. От 2017 Opel е част от френския концерн PSA (Peugeot, Citroën), който пък от началото на 2021 г. е част от Stellantis (Fiat, Chrysler). Естествено сега новите модели на Opel трябва да са върху платформи на Stellantis.

Досега Insignia се произвеждаше в завода в Рюселсхайм, Германия. Сега там ще се концентрират върху Opel Astra, Astra Sports Tourer и DS 4 (също на Stellantis).

Наследникът на Opel Insignia ще е електромобил

До 2028 г. Opel възнамерява да предложи изцяло електрическо портфолио. Тъй като досега Insignia се предлагаше само с двигател с вътрешно горене и нямаше електрифицирана версия, за марката това е още една причина, моделът да бъде спрян изцяло. Същевременно от Opel обявиха, че работят върху нов модел, който съответства на сегмента на Insignia.

Така, че вероятността наследникът на Insignia да бъде електрически, е много голяма. Засега няма информация относно евентуалния пазарен дял, техническите данни, дизайна и размерите на новия модел от среден клас на Opel.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин