Иван Влъчков ще запише второ участие в сериите GT4


12
авг.
2017

Шампионът на България на писта в клас Туринг Иван Влъчков ще запише второ участие в Европейските серии GT4. 18-годишният пилот ще кара на пистата Зандвоорт в предпоследния 5-и кръг от сезона за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт, с болида Sin Car R1 при аматьорите.

Иван вече участва в предния кръг на Словакия Ринг и записа победа във второто състезание след старт от полпозишън в класа на аматьорите. За кръга той спечели общо 33 точки и е 10-и в общото класиране след само едно чуастие.

„Успяхме да осигурим средства за това участие, обясни бащата и личен мениджър на пилота Стамен Влъчков. – Правим второ участие, за да може в кариерата на Иван да има значими стартове на европейско равнище, а и за да добие още по-пълна представа за сериите тази година.“

Пистата Зандоорт има богата история, като в миналото много пъти е приемала стартове от Формула 1. Състезанията от GT4 ще бъдат на 19 и 20 август. Седмица по-късно Влъчков ще участва и в кръга от националния шампионат на планинско изкачване в Кюстендил.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >