Зрелищен сблъсък между “Краля на София” и шампиона на САЩ в “Supercross Sofia 2”

1207
2016

Джъстин Брайтън, настоящ шампион на София и носител на купите от всички европейски кръгове по суперкрос, и Малкълм Стюарт, актуален шампион на САЩ, са първите имена, които потвърдиха, че ще пристигнат в София в началото на октомври, за да вземат участие в градиозната битка “Supercross Sofia 2”.

Както вече беше обявено, на 1 и 2 октомври в Арена Армеец ще се съберат най-добрите състезатели по суперкрос в света, като всички фенове на високите скорости и силния адреналин ще станат свидетели на невиждано досега зрелище на ново 6-лентово трасе, както и още повече пръст и пиротехника!

“Нямам търпение отново да се завърна в София и да защитя титлата си. Битката ще бъде повече от трудна, но аз съм подготвен и ще дам най-доброто от себе си”, заяви Джъстин Брайтън, който миналата година спечели първото издание на състезанието и титлата “Крал на София”.

Борбата за първото място наистина ще е повече от ожесточена, след като стана ясно, че срещу Брайтън и останалите състезатели ще се изправи настоящият шампион на САЩ и световен такъв в суперкроса – Малкълм Стюарт. Така състезанието ще се превърне в титанична битка между най-успешния aмерикански сътезател в европейските кръгове и настоящия шампион на Америкa.

Малкълм Стюарт

Малкълм Стюарт

В София Малкълм Стюарт ще се състезава за пръв път с 450-кубиков мотор, а не с досегaшния 250-кубиков, което ще превърне “Supercross Sofia 2” в още по-голямо зрелище за всички фенове на моторните спортове.

Кариерата на Джъстин Брайтън стартира едва, когато е на 18 години. Още с първото си състезание на Arenacross той демонстрира огромния си потенциал и през 2006-a прави първата си пълна година в клас Supercross Lites. JB10, както е неговото прозвище, е бивш пилот на JGR и именно с тях печели всиките си титли в Европа и се увенчава и със сребърен медал от X Games 15 през 2010 г. След изключително силен сезон през 2014 г., той подписва договор с BTO KTM, за които се състезава и в момента. Дебютът му с тях е през октомври 2014 г. на състезанието Red Bull Straight Rhythm, на което Брайтън финишира втори.

Малкълм Стюарт е по-малкият брат на бившия шампион Джеймс Стюарт. Само преди няколко години Малкълм имаше амбиции да се присъедини към Bassmaster tour като професионален състезател, но нещата взеха драматичен обрат, когато Стюарт занемари подготовката за професионалния си дебют в Хюстън Supercross през февруари 2011 година. С подписване на договора с Troy Lee Designs/Lucas Oil/Honda team и с участието си в шампионата Lucas Oil Prо 2013, Малкълм показа, че е способен да бъде в топ 10 на състезателите в клас 250. В края на сезон 2014 Стюарт остана без мотоциклет и се наложи да си купи своята Honda от екипа на TLD, планирайки да се състезава самостоятелно и да докаже, че заслужава да получи договор. Точно преди началото на сезона обаче той се присъедини към GEICO Honda.

“Supercross Sofia 2” е на 1 и 2 октомври в Арена Армеец. Билетите за събитието са на цени от 30 до 65 лв. (ексклузивният двоен пас и за двата дни е на цена от 80 лв.) и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин