„Златен волан на AUTO BILD“: звезден тест в дъжда

На 19 октомври бяха проведени изпитанията за българското издание на „Златен волан на AUTO BILD”

2010
2016

За пореден път РИУ Правец Ризорт стана домакин на теста за българското издание на най-престижния автомобилен конкурс в Европа – „Златен волан на AUTO BILD”. Пред луксозния комплекс бяха събрани претенденти за титлата от всички класове: от нискобюджетни малки коли през машини от среден клас до суперлуксозни SUV-ове. По традиция на събитието бяха поканени известни личности, състезатели, технически специалисти, експерти по дигитална техника и представители на медиите.

Любов на скорост: Ангел Караньотов и Ива Русинова тестват нови автомобили

Вокалистът на БТР Наско и основателят на D2 Димитър Кърнев вече почти по традиция се включиха с голям ентусиазъм в мероприятието и прецизно изпробваха пътното поведение, комфорта и функциите в интериора на автомобилите. Тази година интересът към колите доведе и басиста на D2 – Александър Обретенов, в журито. По мокрото тестово трасе (през целия ден дъждът не спря) премина и „букет” от звезди на българския автомобилизъм: треньорът в едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy и един от най-обичаните рали асове Петър Гьошев сформира екипаж с ултрабързия пистов пилот на Eneos Константин Маршавелов. Прима дамата на българския дрифт Ива Русинова изпробваше колите заедно със своята половинка Ангел Караньотов – един от най-талантливите български мотоциклетисти, 4-кратен европейски шампион по супермото. Още един майстор на контролираната загуба на сцепление, Алекс Язов, 2-кратен европейски шампион по дрифт и атлет на Monster Energy, се включи в теста до Правец – макар и не с вратите напред. Две поколения майстори на рали спорта – Ясен Попов и набиращият все по-голяма популярност негов син Дани бяха единодушни по отношение на оценката си за повечето автомобили. Панайот Николов, търговски директор на сектор Автомобилно оборудване в „Роберт Бош” ЕООД, оценяваше техниката при новите модели.

БТР и D2: от любов към музиката и автомобила

Баща и син Попови определят носителите на златни волани

Тази година за престижното отличие „Златен волан на AUTO BILD” се борят общо 36 автомобила, разделени в шест класа: малки и компактни автомобили, компактни SUV-ове, големи SUV-ове, среден и висок клас, спортни коли и алтернативни задвижвания. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония на 24-и ноември.

Александър Язов: топ дрифтър в журито на „Златен волан на AUTO BILD”

 

Гьошев и Маршавелов сформират екипаж за „Златен волан на AUTO BILD”

 

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин