Зимни гуми на Continental заеха първо място в тестовете на ADAC, ÖAMTC и TCS

0510
2022

Гумите WinterContact TS 870 на Continental заеха първо място при всички изпробвани размери в тестовете на зимни гуми, публикувани днес от големите автомобилни клубове в Германия, Австрия и Швейцария. Touring Club Switzerland (TCS) ги оцени като „силно препоръчителни“ в двата размера, докато германският ADAC и австрийският Automobile, Motorcycle and Touring Club (OAMTC) им поставиха оценка 2.1 (215/60 R 16) и 2.2 (185/65 R 15).

TCS ги похвали за балансираните качества. WinterContact TS 870 се представиха убедително на сухи и мокри настилки, но също така демонстрираха силните си качества на сняг и лед – с много добра енергийна ефективност и ниска степен на износване. ADAC и ÖAMTC стигнаха до сравними резултати и подчертаха безопасността при зимни условия, както и балансираните качества на всякакви настилки.

Тази година клубовете тестваха общо 33 модела гуми с размери 185/65 R 15, популярен избор при малките автомобили, както и 215/60 R 16 за компактния клас (SUV). WinterContact TS 870 вече заеха челно място в теста на списание Auto Express: „Continental означава безопасност – през лятото и зимата. Победата в теста на големите автомобилни клубове доказва нашите твърдения за първокласно качество и е признание за усилията на нашия екип по развойната дейност,“ каза Андреас Шленке, разработчик на гуми в Continental.

Експертите на Continental препроектираха WinterContact TS 870 практически от нулата. За тази цел бяха разработени нов дизайн на протектора, конструкция и смес. В резултат на това WinterContact TS 870 осигуряват три процента по-къс спирачен път върху лед и пет процента по-добро водене върху сняг в сравнение с предшественика си. В същото време пробегът е увеличен с десет процента, а сцеплението на сняг е подобрено.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин