Зимната течност за чистачки Shell щади околната среда

На българския пазар вече се предлага нова екологична опаковка Shell течност за чистачки

Shell представи ново поколение течност за чистачки с обновена парфюмна композиция и състав, щадящ околната среда. Той притежава сертификат DEKRA и включва само висококачествен биоетанол, а оцветяващите агенти са напълно премахнати.

Новата мека опаковка е от 3л и допълва продуктовата гама от течности за чистачки на Shell от 2 л и 3 л, чийто дизайн  комуникира „зелената“ идея.  Меката разфасовка е както удобна, така и екологична – по-ниското съдържание на полиетилен понижава емисиите на CO2 в атмосферата с до 35 %. Благодарение на намаленото тегло на новата опаковка замърсяването на околната среда спада с до 65%.

Всички течности за чистачки на Shell  са на базата единствено на етанол и съдържат съставки, които забавят изпарението му и по този начин намаляват ефекта „студено стъкло“. В същото време те имат отлични почистващи качества и високо съдържание на детергенти. Това спомага за лесното отстраняване на замърсяванията, които пречат на видимостта на водача. Течностите за чистачки на Shell са безопасни за частите от хром, пластмаса и гума, както и за поликарбонатните фарове и лаковото покритие.  Съдържанието им гарантира сигурна защита от замръзване (до -21⁰C за опаковката от 4 л и до -20⁰C за течности за чистачки от  2 и 3 л).

Коментари