Зимната подготовка: 33 ключови въпроса

„Зимата пак ни изненада...“ – за да няма и тази година подобни изказвания, тук ви предлагаме отговорите на най-важните въпроси около автомобилната техника, шофирането и грижата за колите през най-студения сезон


11
ное.
2016
  1. Може ли да се „дава ток” и на модерни автомобили?

Да, и при модерни автомобили може да се дава ток при изтощен акумулатор. За да бъде предпазена електрониката от опасните пикове на напрежението, непосредствено преди откачване на кабела от клемата в авариралия автомобил е хубаво да включите колкото се може повече електрически консуматори (фарове, парно и т.н.).

starthilfe-729x486-520c55e68aeb32f4

  1. Какво да правя при замръзнали чистачки?

В никакъв случай не ги отделяйте от стъклото със сила. Чувствителните гумички ще бъдат наранени. По-добре налейте малко антифриз върху чистачките, изчакайте малко и след това вдигнете чистачките. А ако се сетите, следващия път вдигнете чистачките, когато сте паркирали автомобила вечер – за да нямате грижи на сутринта.

autowischer-1152x768-2750d4a1a51e539a

  1. Мога ли да размразявам стъклата с топла вода?

По-добре не. Температурната разлика създава опасно напрежение за стъклото. При модерните стъкла в най-лошия случай може да има спукване. Много по-безопасно за стъклото е използването на спрей за размразяване.

  1. Защото стъргалките за лед са опасни за стъклата?

При стържене на лед частиците мръсотия драскат стъклата – и ги увреждат. Създават се микродраскотини, които ограничават видимостта.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин