Зелени акценти в новия болид на Ferrari


11
мар.
2021

През 2021 стартира нова ера не само за Себастиан Фетел – но и за Ferrari. След най-лошия сезон от 40 години насам новото Ferrari SF21 е призвано да върне слвата на най-стария и най-успешен тим в историята на Формула 1. Новата ера бива подчертана от новата визия на SF21 – рекламните повърхности на Mission Winnow са зелени, а задната част е решена в бургундско червено, точно като при първото Ferrari 125 S.

Подобно на много други отбори, и Ferrari преработва носа на машината – върху който откриваме по четири „крилца“ от от всяка страна. С дизайн, подобен на носа, е оформено и предното крило на болида. Скудерията е оформила по-фина задна част, по която откриваме различни аеродинамични подобрения – като например Barge Boards (странични елементи за отвеждане на въздуха). Най-съществената новост обаче е двигателят и по-точно – т.нар. Superfast цилиндрова глава. Тя ще позволи налягането в горивните камери да бъде по-близо до максимално разрешените от регламента 500 бара. Към подобренията ще спадат още ново оформление на буталата (стоманени), модифициран колянов вал и нови материали. По-малка турбина ще осигури по-добра рекуперация от енергията на отработените газове и по-ефективна работа при използване на хибридната система (163 допълнителни конски за 33 секунди на обиколка).

Тази година болидите на Ferrari ще бъдат пилотирани от Шарл Льоклер (23) и Карлос Сайнц (26) – най-младия тандем в историята на Скудерията от 1968!

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин