Звездите от Ню Йорк: Lincoln Navigator


13
апр.
2017

Когато стане дума за Lincoln Navigator се сещаме за внушителния седемместен американски модел, който е труден за паркиране. На автомобилното изложение в Ню Йорк ще видим новото поколение на Navigator.

Дизайнът му е изчистен, благороден и някак си доста смел. Моделът е доста близо до Navigator Concept, показан от Lincoln през 2016 на New York Auto Show (за съжаление крилатите врати не успяха да стигнат до серийното производство). Тук обаче са гигантската решетка на радиатора, огромната ивица със светлини на задницата и вадещите се стъпала на вратите. Шасито на модела е идентично с това на актуалния Ford Expedition. Каросерията е от алуминий.

Новият Navigator е задвижван от 3,5-литров битурбо V6, който мобилизира 450 к.с. Трансмисията му е 10-степенна автоматична, а задвижването – задно или двойно. Двигателят и предавателната кутия са ни познати от пикапа на Ford F-150. Прикаченият товар на този Lincoln е значително по-голям от този на останалите луксозни SUV-ове – разбираемо с оглед на размерите. Засега обаче производителят не посочва точните данни.
Затова пък научаваме, че моделът е отслабнал с почти 90 килограма.  В интериора на модела царят спокойствие и тишина. В горните нива на оборудване Navigator блести с кожа и тапицерия от тиково дърво.  Автомобилът разполага с Wlan-Hotspot за до десет крайни устройства, с шест USB-букси и четири 12-волтови контакта. Най-новата инфотейнмънт система Sync 3 с Apple CarPlay и Android Auto е серийна при всички версии на Navigator. Срещу доплащане се предлага пакет Rear Seat Entertainment с 10-инчови монитори и безжичен стрийминг.

Опционално водачът може да използва 12-инчови дигитални уреди и Head-up-дисплей. Предните кресла предлагат функция за отопление, вентилация и масаж. задните се регулират електрически. Lincoln Navigator ще се появи на пазара в САЩ в края на 2017 г.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин