Звездите от Женева: Lexus UX

С две европейски и една световна премиера ще замине Lexus на автомобилното изложение в Женева (8-ми до 18-ти март 2018 г.). Кулминацията на благородната марка на Toyota ще бъде серийната версия на малкия SUV с името UX


20
февр.
2018

UX на Lexus бе показан като студия на автомобилния салон в Париж през 2016 г. Автомобилът е всъщност версията на Lexus на стартиралата през 2017 г. Toyota C-HR. Lexus би могъл да се възползва от добрите продажби на емоционалния модел на Toyota, като малък SUV с дължина под тази на дългия 4,63 метра NX би бил добро решение.

Засега все още няма информация за моторизациите на UX – принципно C-HR се предлага с турбобензинов мотор със 116 к.с. и с хибридно задвижване със 122 к.с. всъщност тези мощности не са чак толкова големи, колкото ни кара да очакваме динамичният дизайн, затова би трябвало да има версия с поне 150 к.с.

Освен това в Женева японската премиум марка ще покаже и Lexus RX L, който бе представен през 2017 г. на автосалона в Лос Анджелис. Дългата 5 метра по-голяма версия на SUV-а с дължина от 4,89 метра ще предлага място за до седем пасажера, като опциите за втория ред са или седалка за трима или две отделни кресла. От Lexus засега не са дали информация относно вместимостта на багажника, моторизациите и пазарния старт – ще разберем всичко на автомобилното изложение.

Втората европейска премиера на Lexus също е SUV: Lexus LF-1 Limitless Concept бе показан наскоро по време на North American International Auto Show (NAIAS) в Детройт. Решетката на модела е с големината на досегашните модели на Lexus, а отстрани автомобилът впечатлява с елегантност а ла Сoupé. Студията е с дължина пет метра.  На автосалона в Швейцария ще видим и Lexus RC. С версията F Special Edition на мощното Coupé Lexus ще отбележи десетгодишнината на F-моделите.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >