Звездата Христо Мутафчиев зад волана на Ford Mondeo

0812
2015

 

15-годишното успешно партньорство между Мото-Пфое и Съюза на артистите в България бе отбелязано вчера с връчването на председателя му, обичания актьор Христо Мутафчиев, на ключовете от новия Ford Mondeo. Събитието се състоя в Сердика център, на брандирания изцяло с Ford партерен етаж.

„Аз всъщност съм първото рекламно лице на Ford в България, още от 1992 година, когато заснехме първия въобще рекламен клип у нас, с Ford Sierra. После рекламирах и Ford Escort”, коментира Мутафчиев, след като получи ключовете от Димо Николов, Управител на Мото-Пфое.

Седанът, който Съюзът на артистите в България получи, е оборудван с 1,5-литров бензинов EcoBoost двигател със 160 к.с., в атрактивния цвят Deep Impact Blue и в изпълнение Trend с допълнителен специален пакет.

Флагманът на Ford бе представен тази година и е изцяло ново поколение на модела, както и един от най-високотехнологичните автомобили на марката. Съвременните технологии включват динамични LED фарове с 8 режима на осветяване според пътните условия, мултиконтурни седалки с масажираща функция, инфотейнмънт система с 8-инчов цветен тъчскрийн дисплей и гласово управление, асистент за превенция на сблъсъци и засичане на пешеходци, активен паркинг асистент, система за напускане на паркомясто, асистент за странична помощ и първите в сегмента задни колани, които се надуват, за да разпределят силата на удара на пет пъти по-голяма площ по тялото от конвенционалния колан и др.

Новото Mondeo се отличава и с разнообразна гама от двигатели. Икономичните дизелови агрегати включват 1,5 и 2,0 TDCi, както и новия 2,0 TDCi с 210 к.с. Революционната бензинова EcoBoost технология включва и многократно награждавания 1,0 EcoBoost със 125 к.с. За първи път се предлага и хибридно Mondeo със специално разработен 2,0-литров бензинов двигател и електрически мотор с литиево-йонна батерия с капацитет 1,4 кВтч.

За първи път новото Mondeo има и версия със задвижване на четирите колела, която осигурява превъзходно сцепление, динамика и управление във всякакви условия.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин