/ Звездата на Land Rover изгрява на Фестивала на дизайна в Лондон

Звездата на Land Rover изгрява на Фестивала на дизайна в Лондон

Land Rover има ново място в сърцето на световната столица на креативността – впечатляваща скулптура за Фестивала на дизайна в Лондон. Инсталацията пред Музея на дизайна в Кенсингтън предлага необичаен поглед към дизайнерската философия „Редукционизъм“ на Land Rover, вдъхновила новия Range Rover Velar. Автомобилната скруптура представя дизайна на Land Rover в най-чистата му форма; c красиво балансирани обеми и пропорции със зашеметяващи силуети, които подсказват бъдещите модели.

Гери МакГавърн, Главен директор Дизайн на Land Rover, каза: „Създаването на позитивен емоционален отклик е основното в модернистичната дизайнерска философия на Land Rover. Всяка линия и всяка характеристика имат своята цел. Това е подход, дефиниран от креативната интелигентност. Чрез изкуството на опростяването и редуцирането на комплексността, модерното е изведено на преден план – създавайки завладяващи обекти на желанието и автомобили с непреходно качество.“

Инсталацията „Редукционизъм“ е върху постамент на входа на Музея на дизайна. Фестивалът на дизайна в Лондон чества и промотира Лондон като световна столица на дизайна и вход към международната креативна общност. Провежда се за 15-та година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин