Звездата на Шуми-младши изгрява

Синът на Михаел Шумахер записа впечатляващо начало на сезона в италианската Формула 4. Вестниците в страната на Ferrari вече се кълнат в качествата на младия германец

1004
2016

Победа на суха писта, победа в дъжда – Мик Шумахер надали би могъл да бъде по-щастлив след началото на сезона в италианската Формула 4. „Ако трябва да бъда честен, не очаквах изобщо, че ще спечеля два пъти, но сега съм много радостен“, каза 17-годишният пилот. „Харесва ми сухото трасе, харесва ми и дъждът. Просто обожавам да карам.“

След една седмица в Ошерслебен стартира и германската Формула 4, в която малкият Шуми също ще участва. Мик регистрира най-добрo време при тестовете – и затова много специалисти очакват момчето да тръгне по стъпките на баща си, който е рекордьор по титли в F1.

В Мизано Мик се представи блестящо.

В Мизано Мик се представи блестящо.

В италианския Gazzetta dello Sport вече писаха за „смайващ“ Мик Шумахер, Tuttosport озаглави своя статия „Шумахер-младши печели отново – всичко това става в страната на Ferrari и с италиански тим (Prema). Мик Шумахер се пребори майсторски за победата си след първото състезание, до която стигна след старт от втора позиция. В квалификацията малкият Шуми беше изпреварен от аржентинеца Маркус Зиберт, но едва след четири състезателни обиколки успя да надвие опонента си при десен завой и да вземе лидерството. „Беше невероятно, моето темпо беше просто фантастично“, каза Шумахер след триумфа си.

Във второто състезание младокът доказа силата на гена си. След буря синът на Михаел беше принуден да стартира след колата на сигурността. След като надпреварата беше рестартирана, Мик Шумахер не остави никакъв шанс на конкуренцията си. „Изглежда така, сякаш той винаги държеше ситуацията под контрол въпреки тежките условия в началото на състезанието“, пише в официалния доклад за надпреварата.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин