За 720 000 лв. Nismo ще превърне вашия Skyline GT-R в нов автомобил


11
дек.
2020

Програмата Nismo Heritage предлага и цели реставрации на автомобили – на адски висока цена

Програмата Nismo Heritage  се грижи за олдтаймери и йънгтаймери на Nissan. Предложението е за нови части. За моделите Skyline R32 до R34 се предлага на практика всичко. Дори изцяло нови двигатели RB26DET. Сега подразделение на Nissan за моторен спорт и тунинг достига още по-далеч: който желае, скоро ще може да остави своя Skyline GT-R за реставрация – до последния детайл. Nismo обещават, че след това автомобилът – в зависимост от размера и цената – ще бъде по-добър от чисто нов. Разходите за цялостното реставриране са доста солени.

Тунинг-части на Nismo срещу доплащане

Първоначално Skyline се разглобява на отделни части, каросерията се обработва срещу корозия и се проверява здравината ѝ. Ако тя не отговаря на изискванията, то каросерията се подлага на подсилване. По желание каросерията се лакира изцяло наново – в оригиналния цвят и в цвят по желание. Благодарение на модерните методи според  Nismo външният вид дори ще е по-добър в сравнение със серийния. При реставрирането всички уплътнения и постелки и тапицерии се подменят, за да бъде достигнато отново серийното ниво на шумоизолация на модела.

Следващата стъпка е разполагащият 280 к.с. редови 6-цилиндров агрегат RB26DETT. Twinturbo-моторът също се разглобява изцяло, а износените части се подменят. Същото важи и за останалите компоненти на задвижването, окачването и спирачките. Срещу доплащане се монтират вместо оригиналните части, тунинг-части на Nismo – за да бъде използван пълния потенциал на Skyline. Възможно е дори превръщането на „базов GT-R“ в оригинален модел като например Vspec.

Особено внимание се отдава на преработката на вътрешното пространство. Износените пластмасови части биват подменяни, обновяват се и седалките. Ако се налага поставянето на нови тапицерии, то се използват такива от R35 GT-R – оригиналният плат е прекалено лесно запалим за днешните стандарти за сигурност според Nismo. Ако все пак държите на абсолютната оригиналност, то можете да си поръчате почистване на тапицериите. Накрая клиентският автомобил се тества на собствената писта от заводския тестпилот на Nismo.

Почти 720 000 лв. и една година гаранция

Целият процес протича в Япония при Nismo. За транспортирането на автомобила клиентите трябва да се погрижат сами. Реставрират се  модели Skyline GT-R от сериите R32, R33 и R34. В зависимост от обема на работа – за между 6 и 12 месеца. Всяка отделна стъпка се документира, като се използват само оригинални части на Nissan и Nismo. Всичко това звучи точно толкова скъпо, колкото е в действителност. Като референтна стойност за цялостно реставриране от Nismo посочват около 720 000 лв.! Също така винаги може и още по-скъпо – усещането да притежаваш Skyline в абсолютно ново състояние компенсира всяка една цена.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин