/ За 2021 Rolls-Royce регистрира най-високите продажби в 117-годишната си история

За 2021 Rolls-Royce регистрира най-високите продажби в 117-годишната си история

През 2021 г. Rolls-Royce Motor Cars постигна най-високите годишни продажби в 117-годишната история на марката. Компанията достави 5586 автомобила на клиенти по целия свят, което маркира ръст от 49% спрямо същия период на 2020 г. Тази обща стойност включва рекордни резултати в повечето региони, в това число Китай, Северна и Южна Америка, Азиатско-Тихоокеанския регион, както и в множество отделни държави по цялата планета.

Всички модели на Rolls-Royce се представиха изключително силно. Растежът е движен главно от Ghost, като търсенето при него нарасна допълнително след пускането на Black Badge Ghost през октомври 2021 г. Това, заедно с продължаващото превъзходство на Cullinan и върховия продукт на марката в лицето на Phantom, гарантира, че регистрите за поръчки са запълнени чак до третото тримесечие на 2022 г. Програмата на компанията за употребявани автомобили Provenance също се радва на изключителни резултати по отношение на продажбите през 2021 г., също постигайки исторически рекорд.

И поделението за специалн проекти Bespoke достига рекордни нива на продажби благодарение на предложения като грандиозния Phantom Oribe, създаден съвместно с Hermès, както и с Phantom Tempus, Black Badge Wraith и Black Badge Dawn Landspeed Collection.

През 2021 г. Rolls-Royce обяви, че ще пусне на пазара първия си изцяло електрически модел – Spectre. Той трябва да бъде лансиран до четвъртото тримесечие на 2023 г. и в момента е подложен на широкообхватна тестова програма. Тя ще покрива 2,5 млн. километра изпитания по всички краища на света – и по този начин ще бъдат симулирани условия, съответстващи на 400 години нормална употреба на средностатистически Rolls‑Royce.

Докато се подготвя за изцяло електрическото бъдеще на марката, Rolls-Royce продължава да отговаря на нарастването на търсенето с настоящото си портфолио чрез гъвкав производствен процес и отдадеността на над 2000 души, които работят в централата на Rolls-Royce в Гудууд , Западен Съсекс, както и по целия свят. Заводът на Rolls-Royce в Гудууд в момента работи с почти максимален капацитет, на две смени, за да изпълнява поръчки на клиенти от цял ​​свят.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин