AUTO BILD България / За този офроуд бус на Nissan няма препятствия

За този офроуд бус на Nissan няма препятствия


7
февр.
2017

С правилните източници и опит е възможно да постигнете почти всичко, което искате. В случая на Nissan става въпрос за амбициозен офроуд проект, базиран на стандартния бус NV 2500HD. С помощта на Иън Джонсън, водещ на телевизионното шоу Xtreme Off-Road, автомобилният прозиводител претвори това, което търсеше, кръщавайки го NV Cargo X. Но не и без съществени изменения в 2500HD NV.

Докато каросерията и рамата са все още от стандартно оборудване на NV 2500HD, има нововъведения при много други елементи. Под предния капак се намира 5-литров V8 дизелов двигател Titan XD на Cummins c 310 конски сили и 752 Нм максимален въртящ момент. Той е комбиниран с 6-степенна автоматична скоростна кутия и 4Х4.

Каросерията от ван на NV Cargo Х и задвижването, характерно за мощен американски пикап, е комбинирана с напълно преработено окачване. Nissan е снабдил модела с устойчиви листори ресори и е заместил независимото предно окачване с цял мост отпред. Окачването осигурява повдигане на превозното средство, за да се поберат огромните 94-сантиметрови офроуд гуми. Ванът разполага с 56-сантиметров просвет.

Никой мощен офроудър не би бил напълно завършен без набор от практични аксесоари, които при NV Cargo X се намират в изобилие. Предната част изпъква с три допълнителни LED светлини, монтирани на дясната А-колона, както и здрава тръбна броня със защитна плоскост. В самата броня (или по-скоро – булбар) е интегрирана мощна лебедка. Отвътре бусът носи Full-size резервна гума, оборудване за пътна помощ, крик тип high-lift jack, зарядно устройство, инструменти и компресор за сгъстен въздух.

Въпреки невероятните си характеристики и всички познати компоненти от Nissan в NV Cargo X, не очаквайте моделът да бъде пуснат в масово прозиводство. Ако все пак искате да видите вана, можете да го направите по време на чикагското автомобилно шоу.

Още по темата

Card image cap
Всичко за новото комби на Insignia

6
мар.
2017

Почти едновременно с Insignia от Opel ще пуснат на пазара и новото комби Sports Tourer. Дължината на модела е 5 метра, а AUTO BILD го разгледа отвън и отвътре!

Card image cap

В последния брой:

Архив >