За този офроуд бус на Nissan няма препятствия

0702
2017

С правилните източници и опит е възможно да постигнете почти всичко, което искате. В случая на Nissan става въпрос за амбициозен офроуд проект, базиран на стандартния бус NV 2500HD. С помощта на Иън Джонсън, водещ на телевизионното шоу Xtreme Off-Road, автомобилният прозиводител претвори това, което търсеше, кръщавайки го NV Cargo X. Но не и без съществени изменения в 2500HD NV.

Докато каросерията и рамата са все още от стандартно оборудване на NV 2500HD, има нововъведения при много други елементи. Под предния капак се намира 5-литров V8 дизелов двигател Titan XD на Cummins c 310 конски сили и 752 Нм максимален въртящ момент. Той е комбиниран с 6-степенна автоматична скоростна кутия и 4Х4.

Каросерията от ван на NV Cargo Х и задвижването, характерно за мощен американски пикап, е комбинирана с напълно преработено окачване. Nissan е снабдил модела с устойчиви листори ресори и е заместил независимото предно окачване с цял мост отпред. Окачването осигурява повдигане на превозното средство, за да се поберат огромните 94-сантиметрови офроуд гуми. Ванът разполага с 56-сантиметров просвет.

Никой мощен офроудър не би бил напълно завършен без набор от практични аксесоари, които при NV Cargo X се намират в изобилие. Предната част изпъква с три допълнителни LED светлини, монтирани на дясната А-колона, както и здрава тръбна броня със защитна плоскост. В самата броня (или по-скоро – булбар) е интегрирана мощна лебедка. Отвътре бусът носи Full-size резервна гума, оборудване за пътна помощ, крик тип high-lift jack, зарядно устройство, инструменти и компресор за сгъстен въздух.

Въпреки невероятните си характеристики и всички познати компоненти от Nissan в NV Cargo X, не очаквайте моделът да бъде пуснат в масово прозиводство. Ако все пак искате да видите вана, можете да го направите по време на чикагското автомобилно шоу.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин