За първи път: серийна версия на мобилния силов пакет на Honda!

Компанията се ангажира да продължи да работи за едно общество, в което всеки сам ще може да си осигурява електрическа енергия


25
сеп.
2017

Honda Motor Co., Ltd. обяви днес, че ще представи редица нови технологии по време на изложението за електроника CEATEC, което започва в Makuhari Messe в японския град Чиба от петък, 6 октомври. В духа на мотото “Умно управление на натрупаната енергия“ компанията ще представи за първи път серийната версия на системата Honda Mobile Power Pack.  Състои се от  батерии, които могат да се махат, устройства за зареждане и разреждане и концептуална водородна станция (70 mPa Smart Hydrogen Station – SHS),  която генерира и осигурява водород под високо налягане. С този мобилен силов пакет Honda ще осигури разумно оползотворяване на генерирана от естествени източни енергията при ниски нива на въглеродни емисии, като тя се акумулира и съхранява, но се използва само при необходимост.

Honda Mobile Power Pack System:

 Honda Mobile Power Pack

Предвиденият за масово производство агрегат е с батерии, които можете да махате. Съхранява генерираното с от възобновяеми източници на енерегия електричество и захранва малки домове и компактни електрически превозни средства.

  • Зарядната станция Honda Mobile Power Pack Exchanger Concept

Зарядната станция Honda Mobile Power Pack Exchanger е способна да зареди едновременно няколко устройства от силовия пакет Honda Mobile Power Pack и подменя старите силови пакети. Едновременно с това стабилизира притока на енергия в пиковите часове на консумация на електричество.

  • Зарядно-разрядно устройство Honda Mobile Power Pack Charge & Supply Concept

В комбинация с мобилния силов пакет Honda Mobile Power Pack, зарядно-разрядното устройство Honda Mobile Power Pack Charge & Supply ще да бъде от полза във всекидневието ни в редица случаи. Например може да бъде ползвано като авариен източник на енергия или дори като съвсем регулярен такъв в зони, които не са електрифицирани.

Водородната станция Smart Hydrogen Station(SHS) Concept – 70MPa

70-мегапаскаловата концепция SHS генерира, съхранява и доставя водород под високо налягане към превозни средства, функциониращи с горивни клетки. 70MPa SHS Concept стана първата в света водородна станция, оборудвана с електролизатор с високо диференциално налягане, за да освободи водород, генериращ налягане от 82MPa (при пълнене то е 70MPa). Honda предвижда да пусне в продажба това изобретение, което включва така наречения Power Creator, оригиналният електролизатор с високо диференциално налягане, при който не е необходим компресор и по този начин продуктът е с компактни размери. Устройството добива водород чрез водна електролиза и ползва електричество, генерирано от множество източници, повечето от които – възобновяеми.

В стремежа си да създаде стабилно общество, в което хората предимно се наслаждават на живота, както и на общество, свободно от въглеродни емисии, Honda ще продължи да увеличава усилията си в разработки, насочени към генерирането и консумацията на енергия на местно ниво.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >