/ За първи път на Пловдивския панаир – камион за шосеен и релсов транспорт

За първи път на Пловдивския панаир – камион за шосеен и релсов транспорт

77-ото издание на Международен технически панаир, който стартира днес, ще предложи на посетителите атрактивни експонати от света на колела. Една от компаниите предлага нов революционен начин за зареждане на електроавтомобили – мощна хибридна зарядна станция, снабдена с фотоволтаична централа и батерии. Чешки фирми участват с подобрени модели на електрически автобуси, като предлагат и богат асортимент оборудване и резервни части.

HAVAL Jolion HEV

Съвременното производство на леки автомобили залага на хибриди, които нямат нужда от зареждане в контакта. Моделът HAVAL Jolion HEV демонстрира точно това в комбинация със стил, удобство и запомнящ се дизайн. За първи път на Пловдивския панаир ще има модел на камион за шосеен и релсов транспорт – най-новото производство на германски жп строителен гигант. Българският представител на китайски лидери в машиностроенето експонира подбрана селекция от богатото им портфолио със строителна, подемна и почистваща техника. Най-мащабната японска компания за едра техника избира 77-ия технически панаир за премиера на последния си модел колесен челен товарач. За първи път у нас ще бъде представен и телескопичен верижен кран със следните характеристики: 100 т товароподемност, 13,3-52 м петсекционна щифтова стрела, 17,5 м стрела, WEICHAI WP7 EU Stage Ⅲ дизелов двигател, камери за задно виждане, дясна страна и повдигане и кабина с висока видимост с 15° наклон. Внушителният 20-тонен шредер за раздробяване на едрогабаритни товари и метални продукти е друг впечатляващ експонат на изложението тази есен. Солидно румънско участие е разпределено в различни браншове – металообработване, строителство и автомобилен сектор. Интересен експонат от северната ни съседка представлява автомивка от ново поколение.

Международен технически панаир 2023, който ще се проведе от 14 до 17 септември, официално ще открие министърът на икономиката и енергетиката Богдан Богданов. Церемонията ще състои на 14 септември пред Палата №3 от 11:30 часа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин