/ За първи път в историята България има европейски шампион по водомоторен спорт

За първи път в историята България има европейски шампион по водомоторен спорт

За първи път в своята 70-годишна история Българска федерация по водомоторен спорт има и европейски шампион по водомоторен спорт. Първата ни европейска титла е за Никола Тодоров в клас F250 от „Клуб за водомоторен спорт Тутракан“.

Клубът в Тутракан под ръководството на Димитър Татаров развива най-голямата детска и младежка школа при бързите лодки, като най-младият пилот в клуба е само на 12 години и вече има призови места в националния шампионат.      

През изминалия уикенд в Полша, където се провеждаше европейският шампионат, на старта в клас F250 застанаха 10 състезатели от цяла Европа и САЩ. Никола Тодоров трябваше да води люти битки в продължение на 4 гонки в двата дена. В първата гонка се класира втори, като след това спечели  следващите три и беазпелационно надигра титулярите и лидерите от Италия, Германия, Литва, САЩ и Великобритания. В момента Никола Тодоров се състезава и в световния шампионат, като един кръг преди края е на втора позиция с големи шансове и за световна титла.                                                                                                                                                             

Никола се състезава от 8-годишен и за 18 години състезателна дейност има 10 шампионски титли в републиканските шампионите в различните класове.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин