Новини » За още повече цвят: Edition ColorVision за BMW Серия 1 и BMW Серия 2 Гран Купе

За още повече цвят: Edition ColorVision за BMW Серия 1 и BMW Серия 2 Гран Купе

2705
2022

Два индивидуални автомобилни характера предлагат възможност за перфектното навлизане в света на марката BMW. BMW Серия 1 и BMW Серия 2 Гран Купе предлагат типичната за марката радост от шофирането в компактния сегмент, която вече може да бъде съчетана в особено впечатляващо излъчване. Новият Edition ColorVision осигурява и на двата модела целенасочено повишаване на спортния дух в поведението на пътя и визията. Той е базиран на оборудването М Спорт на съответния модел, като допълнително включва и лаково покритие металик и ексклузивна кожена тапицерия Bicolor. Edition ColorVision ще се предлага за BMW Серия 1 и BMW Серия 2 Гран Купе от юли 2022 година.

С ексклузивните елементи на дизайна и оборудването Edition ColorVision особено ясно подчертава неподражаемите качества на BMW Серия 1 и BMW Серия 2 Гран Купе: спортно-елегантния външен дизайн, пъргавото поведение на пътя и висококачествената, премиум атмосфера в интериора. Жизненият характер на двата модела, насочен към радостта от шофирането се подчертава значително от оборудването на модел М Спорт. По-големият, разделен на три части долен въздухозаборник в предната броня, тъмният дифузор и вертикално насочените аеродинамични отвори в задната броня, както и M High Gloss Shadow Line осигуряват мощно излъчване. Ексклузивен акцент поставят предлаганите ексклузивно за специалните модели 18-инчови М алуминиеви джанти с Y-образни спици в изпълнение Bicolor Black /Silver.

По желание и без доплащане се предлагат и емблеми BMW M 50 Jahre за предния капак, капака на багажника и главините на колелата. Динамичният потенциал на BMW Серия 1 и BMW Серия 2 Гран Купе се допълва от М спортното, снижено с 10 мм окачване и М спортното кормилно управление.

Също като и при Модел М Спорт, така и при Edition ColorVision като част от серийното оборудване се включва лаково покритие металик. За BMW Серия 1 и BMW Серия 2 Гран Купе се предлагат осем изразителни цвята. Освен това като опция се предлагат и лакови покрития BMW Individual, сред тях и матовият вариант Frozen Pure Grey metallic. В завода на BMW Group в Лайпциг, където се произвеждат BMW Серия 1 и BMW Серия 2 Гран Купе, специалните модели могат да бъдат лакирани в един от 50-те особено характерни цветове на BMW M. По повод 50-годишния юбилей на BMW M GmbH в нови варианти се предлагат стилните цветове с историческо значение като Dakar yellow, Daytona Violet или Macao Blue.

Интериорното оформление на специалните модели също набляга на ярките цветове. Ексклузивен елемент на оборудването е кожената тапицерия Dakota Bicolor. Тя се предлага в цветовите комбинации Black/Magma Red и Black/White, отличава се с бродиран надпис „Edition“ и е комбинирана с М спортни предни седалки, които подпомагат динамичния стил на шофиране с интегрираните си подглавници и високите странични бордове на седалката и облегалката. За спортната атмосфера в интериора на специалните модели допринася и М коженият волан с мултифункционални бутони, таванът в цвят антрацит, М педалите от неръждаема стомана и М опората за крака на водача. Edition ColorVision включва и светлинен пакет с вътрешно осветление и стелки със специфични кантове, както и лайстни на праговете с повърхности в Mesh дизайн с надпис „Edition“.

Edition ColorVision се предлага за всички варианти на двигателите на BMW Серия 1 и BMW Серия 2 Гран Купе с изключение на  BMW 128ti (среден разход на гориво 7,4 – 6,8 л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 170 – 156 г/км според WLTP; данни според NEFZ: -). За компактният модел с пет врати се предлага избор между три дизелови и два бензинови двигателя, за купето с четири врати се предлагат два бензинови и три дизелови двигателя. Освен това и върховите модели BMW M135i xDrive (среден разход на гориво 8,0 – 7,4 л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 180 – 167 г/км според WLTP; данни според NEFZ) и  BMW M235i xDrive Гран Купе (среден разход на гориво 7,8 – 7,2 л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 175 – 162 г/км според WLTP; данни според NEFZ: -) също могат да бъдат конфигурирани като Edition ColorVision. Благодарение на това динамичните качества на четирицилиндровия двигател с мощност 225 кВт/306 к.с. и интелигентното задвижване на четирите колела, както и специфичното за модела окачване вкл. М спортни спирачки, ARB контрол на сцеплението и механичен блокаж на предния диференциал могат да бъдат комбинирани с ексклузивните дизайнерски елементи на новия специален модел.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ