За какво да внимаваме при германските премиум комбита на старо?


8
ное.
2019

А4: НИТО ЕДНА ТРАНСМИСИЯ НА AUDI НЕ Е ИДЕАЛНА

A4 по принцип би се движило добре, ако не беше проблемът с трансмисиите. Освен постоянно дефектиращата Multitronic и механичните скоростни кутии с трудно превключване се предлагат и скоростни кутии с два съединителя S-Tronic – заедно с всички познати от моделите на VW проблеми с DSG. А под предния капак работи скандалният дизел ЕА189 с манипулиран софтуер.

Multitronic

Безстепенната трансмисия вече издържа малко по-дълго, но продължава да изнервя с придърпването при потегляне.

Механична скоростна кутия

Механичната скоростна кутия не е идеална алтернатива на автоматиците. С напредване на възрастта предавките се превключват все по-трудно и с големи усилия.

Акумулатор

А4 е специалист на малките и подли консуматори. Резултатът е проблеми със стартирането на двигателя.

Алуминиеви джанти

В някои случаи болтовете на алуминиевите джанти се развиват, колелата може да паднат. Засегнатите джанти бяха заменени от Audi.

С-КЛАС: ЩОМ КАТО ИЗДЪРЖА КАТО ТАКСИ, ЩЕ ИЗДЪРЖИ И ПРИ ВАС

При ранните 204 все още имаше критики към обикновените материали, проблемите с обтегачите и самите ангренажни вериги. Дълго време имаше и проблеми с дефектните пиезоинжектори. Но след фейслифта С-клас вече е истински Mercedes. Поддържаните модели с добра история са категорична препоръка.

Изпускателна система
Когато ауспуховото гърне се пробие от ръжда, ще имате неприятности. AUTO BILD чака резервната част три месеца!

Следи от маратонските дистанции
Износен волан, разкъсани тапицерии, излъскани подлакътници. Който си купи автомобил с голям пробег, трябва да се примири с тези неща.

Водна помпа

При ранните дизелови модели с двигател OM 651 тя можеше да протече. Засегнати са моделите, произведени между март и юли 2009 година.

Навигация

Старата система Comand в някои случаи отказваше да работи, размерът на дисплея и управлението днес вече изглеждат безнадеждно остарели.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >